AK Parti Oy Oranı! İşte AK Parti Oy Oranı 2015 / AKP Oy Oranı!

AK Parti Oy Oranı! İşte AK Parti Oy Oranı 2015 / AKP Oy Oranı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AK Parti'nin son oy oranı? AK Parti Oy oranı düştü mü? AK Parti Genel seçim oy oranı kaç oldu? İşte AK Parti'nin oy son oy oranı!

AK Parti'nin son oy oranı? AK Parti Oy oranı düştü mü? AK Parti Genel seçim oy oranı kaç oldu? İşte AK Parti'nin oy son oy oranı! nbsp; Ankara, İzmir, İstanbul seçim sonuçlarını ne olacak merak konusu. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz sitemizden takip edebilirsiniz. İşte il il seçim sonuçları... Seçim sonuçları sayfamızdan oy oranlarını, partilerin çıkardığı milletvekili sayılarını, barajı geçen ve geçemeyen partileri öğrenebilirsiniz. Seçim sonuçları sayfamızda ayrıca genel seçimlere göre oy kaybedenleri, oylarını artıranları grafiklerle görebilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir seçim sonuçları merakla beklenmeye başlandı.
SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLA

İstanbul'da bağımsız adayların oy pusulasındaki yerinden dolayı bazı vatandaşlar kafa karışıklığı yaşadı.İstanbul'da 08.00'den itibaren sandık başına giden vatandaşlar, oylarını kullanmaya başladı. Kentteki bağımsız aday sayısının fazla olması nedeniyle oy pusulası iki sıra halinde hazırlandı. Pusuladaki dağılım nedeniyle bazı vatandaşlar da kafa karışıklığı yaşadı.Bu vatandaşlar henüz oy kullanmayan seçmene de dikkatli olmaları uyarısında bulundu.Sandık görevlileri de vatandaşları bilgilendirerek, siyasi partilere oy vermek isteyenlerin hemen altındaki bölüme, bağımsız adaya oy vermek isteyenlerin ise isminin altındaki alana mühür basması gerektiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan,

"Tabii Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. O da vaktinde, erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerle bir istikrar ve güven işareti veriyor. Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlara vesile olacağına inanıyorum" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'na gelerek oyunu kullandı. nbsp; Seçimlerin sonuçlarını İstanbul'dan takip edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Öncelikle ülkemiz, milletimiz için bu genel seçimlerin hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Gerçekten uzun, yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Tabi Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. O da vaktinde, erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerle bir istikrar ve güven işareti veriyor. Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlara vesile olacağına inanıyorum. Ve gördüğüm kadarıyla da katılımın yüksek olduğu bir seçim yaşıyoruz. Değişik yerlerden ülkemizden aldığım haberlerde de bu var. Bu da güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu güçlü demokrasi inşallah milletimizin iradesiyle tahakkuk etmesi, geleceğe yönelik güvenimizi daha da artıracaktık. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olmadan bu işin atlatılması da inanıyorum ki yine demokrasinin istikrarı bakımından çok önemli olacak. Tüm bu sandıklarda görev ifa eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek Seçim Kurulu'nun değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Ve milletçe aydınlık yarınları birlikte kucaklayalım."

OY VERİRKEN HANGİ KİMLİKLER GEÇERLİ?

Oy verirken TC nüfus kağıdı yeterli. Nufüs kağıdınız yoksa resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı ile oy verebilirsiniz.

Oy kullanmak herşeyden evvel bizlerin vatandaşlık görevidir. Hepimiz biliyoruz ki devletin millete karşı nbsp; olduğu gibi, milletin de devlete karşı birtakım görevleri bulunur ve bu görevlerin başında da oy kullanmak gelir. Oy kullanmak halkın içerisinde yaşadığı devlet yönetiminde söz sahibi olabilmesinin tek yoludur. Halkın kendi geleceğini kendisinin tayin etmesidir. Dolayısıyla da büyük önem taşır. Demokrasi ile yönetilen toplumlarda halkın sözü geçerlidir ve oy kullanmak da demokrasinin bir gereğidir.Kendi düşünceniz ne ise, bunu ifade etmek ve pek çok parti arasından sizin için doğru olanı beyan etmek yalnızca oyunuzu sandıkta kullanmanız sayesinde olur. Kendiniz, aileniz, milletiniz, vatanınız için en doğru olanı tercih etmeli ve desteklemelisiniz. Oy kullanmak demokrasinin adeta işleyen bir kolu gibidir. Hatta ve hatta demokrasinin en önemli uzvudur. Devletin bizlere tanımış olduğu bu hakkı kullanmalı, sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız.İstanbul Milletvekili seçim sonuçları belli oluyor. İstanbul ilinden kimler milletvekili oldu? İstanbul Milletvekillerini İstanbul seçim sonuçları açıklandığı an tg.com.tr'de olacaktır. Buradan takip edebilirsiniz.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Ak Parti Ordu 1'inci sıra milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, oyunu Ordu'da 1309 numaralı sandıkta kullandı.

Ordu'da bugün 1936 sandıkta 530 bin 789 seçmen oy kullanacak. Saat 08.00'den itibaren oy verme işlemleri başlarken seçmenlerin sandığa ilgi gösterdiği gözlendi. Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ordu 1'inci sıra milletvekili adayı Numan Kurtulmuş da oyunu Altınordu İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi'nde 1309 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullandığı okulda sandıkları gezerek seçmenlerle sohbet eden Kurtulmuş daha sonra gazetecilere değerlendirmede bulundu. Seçimin hayırlı sonuçlar getirmesini temenni eden Kurtulmuş, şöyle dedi:

"İnşallah milletimize hayırlı uğurlu olur, bu seçimin Türkiye için, bütün milletimiz için iyi hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyoruz. Türkiye'mizin daha ileriye gitmesi, daha büyük bir Türkiye olabilmesi için seçim sonuçlarının çok büyük bir şekilde Türkiye'nin önünü açmasını temenni ediyoruz. Bu saatten sonra artık biz susuyoruz, seçmen milletimiz konuşuyor. İnşallah akşam saatinde açılacak sonuçlarla birlikte hepimiz yeni Türkiye istikametine çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edecek bir sonuçla karşı karşıya kalacağız. Milletimizin verdiği her karar başımızın üstündedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...