Doktor kontolüne daha sık gidin

Doktor kontolüne daha sık gidin

SAĞLIK Haberleri

Kalp ve tansiyon ilaçlarının dozuna yaz ayarı yaptırın

ZİYNETİ KOCABIYIK
¥ Yüksek tansiyon, kalp yetersizliği, kalp damar tıkanıklığı ya da ritim bozukluğunuz varsa, sıcak havalar sizin için risk oluşturur. Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, bayılma hissi, bulantı, soğuk terleme gibi şikayetleriniz meydana geldiğinde, vakit geçirmeden acile başvurun.
¥ Yüksek tansiyon veya kalp yetersizliğinizin tedavisinde kullandığınız idrar söktürücü özelliği olan ilaçlar vücuttan su ve tuz kaybına yol açarlar. Sıcak havalarda terleme ile de su ve tuz kaybedildiğinden bu ilaçlar tansiyon düşmesine, aşırı sıvı kaybına, böbrek fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Doktorunuzla konuşarak bu ilaçların yaz aylarına uygun doz ayarlamalarını yaptırın.
¥ Ağır yemeklerden, fazla yağ ve et tüketiminden uzak durun; bol sıvı tüketin.
¥ Çay ve kahve tüketimini azaltın.
¥ Hazır gıdalarda koruyucu olarak sodyum içeren kimyasallar kullanılıyor. Yerken çok tuzlu gelmeyen bu yiyecekler, vücudumuz için zararlı olan tuz içerir. Bu nedenle özellikle kalp hastalarının hazır gıdalardan yazın da uzak durması gerekir.
¥ Yazın hareketlerinizi kısıtlayın. nbsp;
Sıcak saatlerde dışarı çıkmamaya gayret edin. Mutlaka dışarı çıkmak gerekiyorsa geniş kenarlı başlık takın, açık renkli, ince, bol giysiler tercih edin.
¥ Denize girdiğinizde herhangi bir problemde hemen önlem alabilmek için, fazla açılmayın. Kıyıya paralel olarak yüzün.
¥ Sıcaktan bunaldıktan sonra vücut ısısı yüksekken suya hızlıca değil, alıştırarak girin. Balıklama suya atlamayın. Ani sıcaklık farkı damarlarda büzüşmeye yol açarak kalp krizi riskini artırabilir. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...