Tekvandoda hedef 4 madalya

/ Kaynak: AA
Tekvandoda hedef 4 madalya

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin:"Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda inşallah her renkten en az 4 madalya kazanmak istiyoruz"

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda her renkten en az 4 madalya kazanmak istediklerini söyledi.Milli takımın, 1. Avrupa Oyunları için kamp yaptığı Konya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, yılbaşından bu yana yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.


En son katıldıkları Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, bir gümüş bir de bronz madalya kazandıklarını belirten Şahin, başarılarını diğer turnuvalarda da devam ettirmek istediklerini dile getirdi.
Şahin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12 Haziran'da başlayacak Avrupa Oyunları'na katılacaklarını anımsatarak, şöyle devam etti:
"Türkiye, bütün branşlarda elinden gelenin en iyisini yapıp başarılı olmaya çalışacaktır. Tekvando olarak, 8 kişiyle turnuvaya katılacağız. Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda inşallah her renkten en az 4 madalya kazanmak istiyoruz. Branş olarak en iyi şekilde Türkiye'yi temsil etmeye çalışıyoruz. Ülke tanıtımına katkıda bulunuyoruz. İnşallah başarılarımız devam eder."


nbsp;"Ülke sevgisi para sevgisinin üstünde"
Son zamanlarda sporcuların maddi sebepler nedeniyle başka ülkeler adına yarışmaya başladığını vurgulayan Ali Şahin, şunları kaydetti:"Bazı ülkeler, sporculara çok iyi maddi imkanlar sağlıyor. Onları kendine çekmek için uğraşıyor. Bizim sporcularımız Türkiye'de yetiştiği için ülke sevgileri çok yüksek. O yüzden kolay kolay bu tercihi kullanmıyorlar. Türkiye'yi temsil etmeyi seviyorlar. Türkiye sevgisi yüksek olan ülke değiştirmez. Bizim sporcularımızda para sevgisi yerine ülke sevgisi ağır basıyor. Bu tip tekliflere kapalılar."


- "Rio hazırlığımız sıkı şekilde devam ediyor"
Şahin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarına devam ettiklerini vurgulayarak, "Bir olimpiyat bitince diğer olimpiyat için hazırlıklara hemen başlıyoruz. 4 yıllık performansımıza bakıldığı zaman mutlaka daha önce yaptığımız derecenin ya aynısını ya da bir üstünü yapıyoruz. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlığımız çok sıkı şekilde devam ediyor. Yine oradan da madalya ile dönmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...