Yerli uçağın sahibi ABD'de en zengin kadınlar arasında

Yerli uçağın sahibi ABD'de en zengin kadınlar arasında

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin yerli uçaklarını üretecek olan SNC şirketinin Başkanı Eren Özmen, Forbes dergisinin en zengin kadın listesinde 19. sırada yer aldı.

2014'de Dünyanın en oluşturucu10 uzay firması arasında yer alan ve ABD'de yılın Havacılık firması olarak seçilen Sierra Nevada Corporation, Türkiye'nin yerli uçak projesinde kullanılacak Alman Dornier 328 uçak firmasına da sahip.


Tamamen kendisi tasarladı
Liste, Amerikalı veya uzun süredir Amerika'da yaşayan, servetlerini miras ya da aileleri yoluyla edinmeyip tamamen kendisi tasarlamıi kadınlar seçilerek oluşturuldu. Amerika merkezli Sierra Nevada Corporation havacılık şirketinin sahibi olan ve şirketi eşi Fatih Özmen'le birlikte kuran Eren Özmen, listeye giren tek Türk oldu.
1994'te satın aldılar
Nevada Üniversitesi'nde iş idaresi konusunda yüksek öğretimi bulunan ve söz konusu şirkette işe başlayan Eren Özmen, eşiyle birlikte çalıştıkları SNC'yi 1994 yılında satın aldı. Özmen çifti şirketi çok büyüterek, ABD'nin 18 eyaletinde 15 teknoloji firmasının yanı sıra, Avrupa'da da organize olup kısa süre önce de Dornier 328 uçak firmasını satın aldı. Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip şirket, Şubat ayında da İngiliz ve Alman merkezli "328 Support Services GmbH" şirketini de satın almışlardı. Şirket, böylelikle Dornier 328 uçaklarının tüm fikri mülkiyet haklarını da elde etmişti. nbsp;


Özmen çifti ayrıca nbsp;"Dream Chaser" (Rüya Kovalayıcı) adını verdikleri, uzaya çıkabilen ve uçak gibi normal havaalanlarına inebilecek bir uzay gemisinin geliştirilmesiyle de uğraşıyor.
Sıfırdan başarı öyküsü
Eren Özmen ve Fatih Özmen çifti, 35 yıldan daha uzun zaman önce kısıtlı imkânlarla başladıkları ABD serüvenlerinde sahibi oldukları SNC firması ile dünyanın sayılı savunma ve havacılık şirketleri arasına girdiler. Eren Özmen 2002 yılında "Yılın Rol Kadın Modeli", 2005 ve 2006'da "Government Computer News" ödüllerine layık görüldü. SNC Amerikan hükümeti tarafından yayınlanan devlet ihalelerinde iş alan kadınların sahip olduğu en büyük şirket sıralamasında birinci sırada yer aldı. The International Women Presidents' Organization, SNC'yi ayrıca Kuzey Amerika genelinde kadınların sahip olduğu en hızlı büyüyen 2 şirketten biri olarak açıkladı. Özmen çiftinin öncülüğünde pek çok başarı ve ödülle onurlandırılan SNC, 2001 yılında Nevada'da "Yılın En Seçkin Şirketi", 2009 ve 2011'de "Kuzey Nevada'nın Çalışabilecek En İyi Şirketi", 2010 yılında "Florida'nın Çalışılabilecek En iyi Şirketi" ödüllerini aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...