Kule, organ taşıyan uçağa iniş önceliği verdi

/ Kaynak: İHA
Kule, organ taşıyan uçağa iniş önceliği verdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hava trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile organ taşıdığı bilgisini paylaşılınca uçağa iniş önceliği verildi.

Organ naklinde zamanla yarış yapılan örneklere bir yenisi daha eklendi. Özellikle şehirlerarası canlı organ naklinde dakikaların çok büyük öneme sahip. Canlı organ taşıyan araçlar ise zamanla yarışıyor. Cuma günü İstanbul'da başlayan gök gürültülü yağmurun etkili olduğu saatlerde elektrik yüklü bulutlara pilotlar yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na iniş yapamadı ve havada tur atmak zorunda kaldı. Buna yoğun uçuş trafiği de eklenince uçaklar iniş için daha uzun süre beklemek zorunda kaldı.

"TRAFİKTE EN ÖNE ALINDI"
Yoğun uçuş trafiği içinde iniş için Marmara Denizi üzerinde bekleyen, İstanbul'da bir hastaya nakledilecek organ taşıyan Türk Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul uçuşunu yapan uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Kontrol Merkezi'ne organ taşıdığı bilgisini paylaştı. Bunun üzerine uçuş trafiğini düzenlemek için büyük çaba harcayan kontrolör, iniş için beklemekte olan İzmir-İstanbul uçağına iniş önceliği verdi ve iniş sırasına aldı. Uçağın İstanbul'a inişi sonrası görevliler taşıdıkları organı, nakil bekleyen hastanın bulunduğu hastaneye acil olarak ulaşmasında yoğun çaba harcandı. Pilotun kule görevlilerini bilgilendirmesi an be an kayıtlara da yansıdı.
Konuşmalar kayıtlara şu şekilde geçti:
Pilot:"Efendim bir önceki frekansta da belirtmiştik. Canlı organ taşıyoruz. Bilgi amaçlı söylüyorum."
Bunun üzerine hava trafik kontrolörü, "Anlaşıldı efendim hold'ingi (uçağın olduğu yerde beklemesini) iptal ediyorum. Direkt 6 bin feet'e(1800 metreye) alçalın. Acele alın 6 bin feet'i. Beklemesiz direkt 798 civarı olacak" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...