Hükümlüler çiftçilikten keyif alıyor

/ Kaynak: AA
Hükümlüler çiftçilikten keyif alıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler, sebze ve meyve yetiştirerek hem cezalarını çekiyor hem de kazanç elde ediyor.

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle, hükümlülerin tarımsal üretim konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla önceki yıl sebzecilik kursu açıldı.


Bu kapsamda cezaevinde ziraat mühendislerince verilen kursa katılan 15 hükümlü, 10 dönümlük alanda meyve-sebze üretimi, bakımı, ilaçlaması ve hasadı gibi konularında aldıkları eğitimin ardından ilk yıl karpuz ekerek üretime başladı. Geçen yıl ürün yelpazesini genişleten hükümlüler, bu yıl da patlıcan, biber, domates, salatalık, kabak, soğan ve mısır ekti.


Cezaevi bahçesinde ektikleri sebzelerin çapası, bakımı ve sulamasını türküler söyleyerek neşe içinde yapan hükümlüler, organik ürünlerine adeta gözleri gibi bakıyor.


Yakın zamanda hasadının yapılması planlanan sebze ve meyvelerin satışa sunulmasıyla birlikte elde edilecek gelirle hem cezaevi bütçesine hem de mahkumlara maddi destek sağlanması amaçlanıyor.


Mahkumlara kardan pay veriliyor


Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında hizmete giren cezaevinde 400 mahkumun kaldığını söyledi.


Bunlardan bir bölümünün çeşitli kurslara katılarak meslek sahibi olduğunu belirten Yılmazer, sebzecilik kursuna katılan 15 mahkumun da cezaevine ait arazide çeşitli ürünler yetiştirdiğini dile getirdi.


Üretimi yapılan sebze ve meyvelerin toplandıktan sonra Şanlıurfa Adliyesi ile cezaevi kantininde satışa sunulacağını belirten Yılmazer, şöyle konuştu:


"Düzenlediğimiz kurslarla meslek sahibi olmayanları meslek sahibi yapmayı, olanlara ise mesleğini ilerletme imkanı sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca ürünlerin satışından elde edilen karın bir kısmını da mahkumlara vererek, bütçelerine katkıda bulunuyoruz. Bunlardan ziyade mahkumların boş zamanlarını geçirmelerine yardımcı olmak, dış dünya ile bağlarını kuvvetlendirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz."


Cezaevi öğretmeni Mehmet Barış Demir de kurum olarak eğitimin insan ve toplum üzerindeki öneminin farkında olduklarını belirterek, kendilerine yüklenen sorumluluklar kapsamında mahkumların eğitimine büyük bir önem verdiklerini söyledi.


Eğitimin bitmeyen bir süreç olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Demir, cezaevine cezalarını çeken mahkumların eğitim durumu ve kalacakları süreyi göz önüne alarak onlara yönelik eğitim programları uyguladıklarını kaydetti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...