Erdoğan'dan İngiliz gazeteye: Haddini bil!

Erdoğan'dan İngiliz gazeteye: Haddini bil!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı The Guardian'ın küstah başyazısına cevap verdi: Sen kimsin ya? Türkiye artık mandaların egemen olduğu bir ülke değil. O tarih oldu!

Ardahan ve Ağrı'da halkla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı basının seçim öncesi haddini aşan yazılarını sert dille eleştirdi. Bir İngiliz gazetesinin bugünkü seçimle ilgili, "Tam batılılaşmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez" yazdığını aktaran Erdoğan, "Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil. Ne zamandan beri size böyle bir yetki verildi? Türkiye artık mandaların egemen olduğu bir Türkiye değil. O tarih oldu. Artık bu milletin gerçek evlatları bu ülkede yönetime sahip" dedi.
Erdoğan, artık tankını, insansız hava aracını, silahını, gemisini yapan bir Türkiye'nin olduğuna dikkati çekerek, "Kendimizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylemekle kalmıyorlar. Bir şey daha söylüyor. Utanmadan yazıyorlar bunları. 'Eğer Erdoğan pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olacak' diyorlar. Hale bak!.. Erdoğan diyerek sanmayın ki benim şahsımı kastediyorlar. Asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.
Buradaki amacı da bir Alman gazetesinin ifade ettiğini vurgulayan Erdoğan, "İstanbul'daki 3. havalimanının temelini attık ya. Bunlar kudurdu. Diğer gazetenin ifade ettiği, 'Kendi kendini yöneten, kendi istikametini kendi belirleyen, kendi kararlarını kendi alan, kendisiyle birlikte tüm kardeşlerine el uzatan Türkiye', bunları rahatsız ediyor. Şu anda Türkiye'nin eli Balkanlar'da, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Orta Asya'da. Bunları rahatsız ediyor. Türkiye'nin eli Myanmar'da, Açe'de. Niye? Nerede bir mazlum varsa biz oradayız" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'da yayımlanan New York Times gazetesinin Türkiye'ye ilişkin geçmiş tarihli haberlerini de hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bu gazete 1896'da Sultan Abdülhamit'e saldırıyordu. 1960'ta aynı gazete Menderes'e saldırıyordu. 1993'te Özal'a kin kusuyordu. Şimdi aynı gazete bana kin kusuyor. Bakın bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Halep oradaysa, arşın burada. Yaptıklarımız ortada. "Bunların patronları belli, maalesef Yahudi sermayesi. Bir kez daha ifade ediyorum, bunların hiçbirinin asıl derdi şahsım değil. Benim üzerimden Türkiye'yi hedef alıyorlar."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...