Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doktoralı çalıştır, maaşı al

Doktoralı çalıştır, maaşı al

Ekonomi Haberleri

Bakan Işık, doktoralı personel çalıştıran işletmelere, 24 ay boyunca aylık 2 brüt asgari ücret tutarında destek verileceğini bildirdi.

TÜBİTAK bünyesindeki "Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı" kapsamında çıkılacak "Özel Sektörde Doktoralı Personel İstihdamının Desteklenmesi Çağrısı" ile doktora yapmış personel çalıştıran işletmeler destek kapsamına alınacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri nbsp;Işık, projelerdeki katma değeri artırmak için yeni program başlattıklarını belirterek "İşletmelerinde doktoralı personel çalıştıranlara 24 ay boyunca, aylık 2 brüt asgari ücret tutarında destek vereceğiz. Çağrı kapsamında başvuru yapan kuruluşlar, yeni istihdam edecekleri doktoralı personel için 24 ay süresince desteklenecek. Bu süre içinde büyük ölçekli işletmelerde en az 3, küçük ölçekli işletmelerde ise en az 1 yeni doktoralı araştırmacı istihdam edilmesi şartı aranacak. Desteklenmesi uygun bulunan kuruluşlara ödemeler 6 aylık dönemler halinde yapılacak. Kuruluşlar, ön kayıt işlemlerini 1-17 Temmuz tarihlerinde yapabilecek" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...