Hakemliğimiz adına milat

Hakemliğimiz adına milat

SPOR Haberleri

UEFA'nın en tepe organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi finalinin 61'incisini Türk hakemlerin yönetiyor olması futbolumuz ve hakemliğimiz adına bir milattır.

Mustafa Çulcu MHK Eski Başkanı

Ve muhteşem tarihi bir başarıdır. 20.dakikada Lichtsteiner'ın eline gelen topta devam kararı doğru burada penaltı olmaz. Kol-el doğal konumda. Pozisyon net bir çarpmaydı. 35'te Pogba'ya ceza sahası çizgisi üzerinde çok profesyonelce bir faul yapıldı. Faul ceza sahası dışındaydı. Ama hakem devam dedi. 41'de Pogba arkadan müdahale etmedi, ayağı kaydığı için Messi'ye faul yaptı. Sarı karta gerek yoktu. 59'da önce Juventus'ın lehine, dönüşünde Barcelona'nın lehine 2 tane muhteşem avantaj oynattı. Sarı kartı olan Vidal'e Şampiyonlar Ligi final maçı olduğu için hoşgörülü davrandı ve doğru yaklaştı. 67'de Pogba-Daniel Alves ceza sahası içindeki mücadelesinde Juventus penaltı bekledi. Hakemin devam kararı doğruydu. Maçın önemli pozisyonu 71'de yaşandı. Neymar'ın kafa ve elle karışık attığı golde 5. hakem Hüseyin Göçek harika bir tespit yaptı. El pozisyonunu hakemine bildirerek nizami olmayan bu golü iptal ettirdi. Cüneyt Çakır ve ekibi Berlin'de başarılı bir hakemlik örneği gösterdiler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...