BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kötü beslenme deli ediyor

Kötü beslenme deli ediyor

Guardian gazetesinin birinci sayfasında yer alan haberde, sağlıksız beslenme ile akıl hastalıklarındaki artış arasında bağlantı kurulduğu vurgulanıyor.



LONDRA - Guardian gazetesinin birinci sayfasında yer alan haberde, sağlıksız beslenme ile akıl hastalıklarındaki artış arasında bağlantı kurulduğu vurgulanıyor. Habere göre, bilimsel çalışmalara gönderme yapan Akıl Sağlığı Vakfı, abur cubur gıdalarla; gerekli vitamin, yağ ve minerallerden yoksun olarak üretime hazır besinlerin dikkat eksikliği, Alzheimer, depresyon, şizofreni gibi hastalıklara yol açtığını söylüyor. Mesela, “balık tüketimi az olan ülkelerde depresyon vakalarının oranı diğer ülkelerden daha yüksek olduğu” tespitini aktaran bilim adamlarının tavsiye ettiği diyet ise şöyle: “Abur cuburun yerine yağlı balıklar, lifli sebzeler, narenciye ürünleri ve protein içeren besinler.” Vakfa göre, gıda üretiminde son 50 yılda meydana gelen değişiklikler sebebiyle, artık insanlar besin değeri daha az olan yiyeceklerle besleniyor. Araştırmayı yürüten bilim adamları bu durumun depresyon ve hafıza problemlerine yol açabileceğini söylüyor.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT