'Korsan' taksilere göz açtırılmayacak

'Korsan' taksilere göz açtırılmayacak

Ekonomi Haberleri

Turizm tesislerinde kontroller artırılacak, deniz, havuz ve sokak temizliği için sıkı takip yapılacak, korsan ve kural dışı taksilere göz açtırılmayacak

Sinem ERCİYAS ANKARA
Turizm sezonunun açılmasıyla tatil yörelerine akın başladı. Dün seçimlerin tamamlanmasıyla yerli turistler büyük kentleri terk etmeye başladı. Asıl yerli turist yoğunluğunun ise, gelecek hafta pazar günü yapılacak üniversite giriş sınavlarının matematik-fen bölümü aşaması ve ramazan ayının ardından başlaması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise, yabancı turist yoğunluğunun başladığı bugünlerde bir dizi tedbir açıkladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine gönderilen yazıda, alınacak tedbirler, korsan taksi ve korsan otoparklara göz açtırılmaması, yolculardan fazla ücret alınmasının engellenmesi, korsan taksilerin faaliyetinin kesinlikle önlenmesi istendi. Buna göre, otogar, istasyon ve hava alanları gibi ulaşım noktalarına, şehir merkezleri ve turistik yörelere nasıl ulaşılabileceği konusunda bilgi panoları hazırlanarak rahatlıkla görülebilecek yerlere asılacak. Alınan tedbirlerle tesislerin çifte rezervasyonu önlenecek, yüksek sesli müzik yayınının diğer işletmeleri rahatsız etmemesi için kontroller sıklaştırılacak. İşte alınan tedbirler:
¥ TRAFİK: Trafik kontrolleri artırılacak, gürültü ve görüntü kirliliği ile trafik sıkışıklığına yol açtığı görülen minibüs durakları düzenlenecek. Engellilere yönelik olarak ulaşım noktaları, mevcut yol, kaldırım, yaya geçidi, spor alanları ve benzeri sosyal yapılarda erişim kolaylığı sağlanacak. Kış sebebiyle bozulan yollar hızla düzeltilecek.
TURLAR: Turistlerin rağbet gösterdiği gezi ve turların yasal olup olmadığı denetimlerle belirlenecek. Eğitim kurumlarında kaçak tur ve geziler hakkında yasal bilgilendirme ve duyuru yapılacak.
YABANCI DİL MENÜSÜ: Turistlere konaklama, yeme-içme ve ulaşım konulardaki hizmetlerin artırılması yönünde çalışmalar artırılacak, yabancı dil konusunda hassas olunacak. Hizmet veren tüm görevliler yabancı dil bilen kişilerden seçilerek, sunulan her hizmetin ürün fiyatları ve menüleri yabancı dillerde oluşturulacak.
ETİKETE DÜZEN: Satılan malların üzerinde ürünün fiyatını, üretim ve son kullanma tarihini gösteren etiketin bulundurulması sağlanacak ve yüksek ücretle mal satılmasına karşı tedbirler artırılacak.
TEMİZLİK: Çöplerin sokağa bırakılmasından toplanmasına kadar her türlü tedbir alınacak, bilgilendirme yapılacak.
DENİZE ARITMA: Sezon boyunca deniz turizminden yararlanacak turistler için daha güvenli ve temiz kullanım alanları için çalışmalar yapılacak. Deniz ve çevre kirliliğinin önlenmesi için arıtma tesisi bulunan işletmeler aralıksız olarak çalıştırılacak. Sahillerde ve plajlarda nbsp; jet ski ve deniz bisikleti gibi araçların kazalarının önlenmesi için tedbirler alınacak.
ATIK PİL BİLE DÜŞÜNÜLDÜ: İşletmelerde kaçak içki tüketimi ve sağlıksız gıda konusunda sıkı tedbirler alınacak. Atık yağların imha edilmesi, atık pillerin ise ayrılabilir şekilde toplanıp teslim edilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...