Davutoğlu, 'Balkon'dan muhalefete çağrı yaptı: Yeni anayasa yapalım

Davutoğlu, 'Balkon'dan muhalefete çağrı yaptı: Yeni anayasa yapalım

GÜNDEM Haberleri

"Bu gece ya Allah bismillah diyoruz. Vatandaşlarımızın hepsini kucaklayacağız. Bütün partilere de yeni bir anayasa için çağrıda bulunuyoruz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti Genel Merkez'de balkon konuşması yaptı. Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Davutoğlu, "AK Parti bu seçimin galibi ve birincisidir. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmamaya bakmamalı" sözleriyle muhalefete göndermede buluştu. Başbakan özetle şunları söyledi: nbsp;
"Kökleri tarihin derinliğinde beslenen kutlu yürüyüşümüzün değerli dava arkadaşları. Bugün bu seçim gecesine 81 vilayetini dolaşmış olarak geliyorum. AK Parti'nin demokrasi makamı yaptığı bu balkondan sesleniyorum. Sizin bu coşkunuz dahi tam bir demokrasi şölenidir. En büyük teşekkür milletimizedir. AK Parti hareketi 13 yıldır tek bir şeyin davasını verdi: O da milli irade. Her türlü engelle karşılaştık. Partimizi kapatmaya çalıştılar, hep milli irade dedik. Milletimizin kararı nihai karardır. Buna saygı bir zarurettir. Yüce milletin kararı her şeyin üstündedir. Hiç bir zaman eğilmedik, hiç bir zaman eğilmeyeceğiz. Milletten geldik, milletle gidiyoruz. Kaderimiz milletin kaderidir. nbsp;
Modern demokrasi tarihinin en büyük kadrosu AK Parti. 10 seçimi birincilikle, zaferle geçirdik. 11. seçimin de birincisi AK Parti'dir. "Ya Allah" diyoruz ve bu gece "bismillah" diyoruz. Büyük tarihi yürüyüşler için 12-13 yıllık süre bir başlangıçtır. Daha büyük başarılar bizi bekliyor. Bizim için dönemler değil, asırlar önemlidir. Milletimiz takdir etmiştir. 81 ilde vatandaşlarıyla buluşan tek parti AK Parti'dir. Partimiz bir kez daha destan yazmıştır. Birliğin ve beraberliğin adresi olmuştur.
Şaibe söylentileri çıkararak, demokrasimize leke vurmaya çalıştılar. Türkiye bu sınavla kendini ispat etti. Şaibe dedikodusu ortaya atanlar utanç duysun. nbsp;
Her şeyden önce, herkesin de görmesi gerekir ki, AK Parti bu seçimin galibi ve birincisidir. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmamaya bakmamalı. AK Parti, 76 ilde milletvekili kardı, 56 ilde birinci oldu. Şimdiden zafer ilan eden anamuhalefet partisi 37 ilde, üçüncü parti 32 ilde, dördündü parti 56 ilde milletvekili çıkaramıyor. Herkes kendi muhasebesini yapsın. Türkiye'nin omurgası AK Parti'dir. Bundan sonra da vatanın doğusuyla batısını AK Parti birleştirir. Bu siyasi tablodan istikrarın devamı için her türlü tedbiri alacağız. Vatanın huzuru ve milletin bekası için nöbette olmaya devam edeceğiz. Milletimiz rahat olsun. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Bütün partilere yeni bir anayasa çağrısında bulunuyoruz."


'GAYRET?GÖSTEREN HERKESE?TEŞEKKÜRLER'
"Dik dur eğilme bu millet seninle" tezahüratlarıyla kendisini karşılamaya gelen partililere seslenen Davutoğlu, "Hepinize seçim kampanyası sürecindeki gayretleriniz ve böyle büyük bir muhabbetle bizi karşılamanız dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...