Dünyanın gözü Türkiye'de

Dünyanın gözü Türkiye'de

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Seçimler dış basın tarafından da yakından takip edildi. AP, "Seçmen, iktidar partisinin anayasayı değiştirmesini istemiyor" diye yazdı.

Türkiye'deki tarihi seçimler, dünya gündemindeydi. Uluslarası yayın kuruluşları, ilk seçim sonuçlarını son dakika haberi olarak yayınladı.
AFP: nbsp; AK Parti, iktidara geldiği 2002'den bu yana ilk kez koalisyon kurmak zorunda kaldı. Erdoğan irtifa kaybetti. Başkanlık sistemi zor durumda.
AP: nbsp; Türkiye'deki parlamento seçimlerinin ilk sonuçlarına göre; seçmen, iktidar partisinin anayasayı değiştirmesini istemiyor.
BBC: nbsp; Sonuçlar, AKP'nin 13 yıllık tek parti iktidarına son verecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini artırma planlarını altüst edecek.
New York Times: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidara gelmesinden 12 yıl sonra Meclis'teki tek parti çoğunluğunu kaybetti.
ZDF: nbsp; İlk tahminlere göre; AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partileriyle koalisyon yapmak zorunda. Erdoğan'ın başkanlık sistemi zor durumda.
Die Welt: HDP meclise girdi, AK Parti tek başına iktidarı kaybetti.
Bild: AK Parti yüzde 40 ile birinci parti oldu ama 2011 seçimlerinde yüzde 50'ye yakındı. HDP'nin barajı geçmesi, AKP'nin planlarını değiştirdi. Bunların başında başkanlık sistemi geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...