Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Musul'a doğru kaçıyorlar

Musul'a doğru kaçıyorlar

DÜNYA Haberleri

Irak ordu birliklerinin, Haşdu'ş Şa'bi'nin desteğiyle ülkenin kuzeyindeki Selahaddin iline bağlı Beyci ilçesinde ilerleme kaydettiği bildirildi

Haşdu'ş Şa'bi komutanlarından Hamid el-Kaysi, operasyonlarda Beyci'nin merkezi olmak üzere pek çok bölgenin ele geçirildiğini söyledi. Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise nbsp; Beyci'de IŞİD'in ağır kayıplar verdiği ve militanların Musul'a doğru kaçtığı belirtildi. Koalisyon güçlerinin de havadan bombalaması sonucu aralarında 9 üst düzey komutan olmak üzere 84 IŞİD militanı öldürüldü. Öte yandan Irak'ta "Musul'u kurtarma" operasyonuna katılmak üzere A-10 tipi Amerikan savaş uçaklarının ülkedeki üslere geldiği bildirildi. Musul Operasyon Gücü Komutanı General Necm el-Ceburi, Musul'u kurtarmak için düzenlenecek operasyonlara katılacak olan uçakların zırhlı olduğunu ve saldırılardan kolay etkilenmeyeceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...