Bursaspor'da ikinci Ertuğrul Sağlam devri

Bursaspor'da ikinci Ertuğrul Sağlam devri

SPOR Haberleri

Yeşil-beyazlılar, takımı 2010'da şampiyon yapan eski hocasına emanet etti. İmza haftaya Pazartesi

Bursaspor teknik direktör krizine çok hızlı ve etkili son verdi. Şenol Güneş'in ayrılmasının ardından arayışlara giren yeşil-beyazlı yöneticiler, kulübe tarihinin en büyük başarısını yaşatan Ertuğrul Sağlam'ı yeniden göreve getirdi. Film gibi operasyon önceki gece saatlerinde başladı. Yeşil-beyazlı yönetim başarılı çalıştırıcıyı ikna etmek için adeta çıkarma yaptı. Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, Genel Sekreter Kemal Güler ve Başkan Danışmanı Mesut Mestan, İstanbul'da Sağlam ile bir araya geldi. Uzun süren görüşmenin ardından Sağlam ile 3 yıllığına prensip anlaşmasına varıldı.
Müjde siteden verildi
Dün sabah saatlerinde ise görüşmeler sonlandırma adına hızlandırıldı. Daha sonra taraftarlara müjde resmi siteden verildi ve 3 yıllık imzanın 15 Haziran Pazartesi günü atılacağı açıklandı. Bir kaç saat sonra Sağlam Bursaspor TV'ye çıktı. Geçen yıldan daha iyi bir takım oluşturacaklarını iddia eden başarılı çalıştırıcı, "Yarından itibaren yeni sezonla ilgili planlama çalışmalarına hız vereceğiz. Kısa zamanda organize etmek zorundayız. Yeni stadımızda yeni bir şampiyonluk daha yaşamak istiyoruz" dedi. Uzun müddet Brezilya, Arjantin, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz'de çok maç izlediğine dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, "Elimizde oyuncu portföyü var. Takımımızın eksik bölgelerine onları monte etmeye çalışacağız" diye konuştu.
SÖZÜNÜ nbsp;TUTTU
Bursaspor'dan 28 Ocak 2013'te istifa ederek ayrılan Ertuğrul Sağlam, o tarihte vermiş olduğu sözü yerine getirdi. 45 yaşındaki teknik adam, "Hayatımızın en güzel günlerinin geçtiği bir camiaya yeniden gelebilmek adına bir ara vermektir. Yeniden gelebilmek için şimdi gidiyoruz" demişti.


SAĞLAM'IN KARNESİ nbsp;
Bursaspor'da ikinci dönemini yaşayacak olan teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, yeşil-beyazlı takımdaki kariyeri başarılarla dolu. 2009-10 sezonunda Bursaspor'u şampiyon yapan Sağlam, takımın tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamasını sağlamıştı. Sağlam, Bursaspor'un başında 145'i lig, 26'sı Türkiye Kupası, 1'i Süper Kupa, 8'i Avrupa Ligi ve 6'sı Şampiyonlar Ligi olmak üzere 186 resmi maça çıktı. Bursaspor, bu maçlarda 91 galibiyet, 45 beraberlik ve 50 mağlubiyet almıştı









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...