Almanya'nın nisan ayı ihracatı beklentileri aştı

/ Kaynak: AA
Almanya'nın nisan ayı ihracatı beklentileri aştı

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'nın ihracatı nisan ayında bir önceki aya göre beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 1,9 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) geçici verilerine göre, Almanya nisanda 100,4 milyar avroluk ihracat, 78,3 milyar avroluk da ithalat gerçekleştirdi. Ülkenin nisan ayında mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı önceki aya oranla yüzde 1,9 artarken, ithalatı ise aylık bazda yüzde 1,3 geriledi.


Yıllık bazda ele alındığında ise Almanya'nın ihracatı nisanda yüzde 7,5 ve ithalatı da yüzde 2,8 artış gösterdi. Almanya'nın nisan ayında ihracatının aylık yüzde 0,4 gerilemesi, ithalatının ise yüzde 0,5 artması bekleniyordu. Böylece ülkenin ihracat ve ithalat performansı beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşti.


Ayrıca, ülkenin nisanda mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret fazlası 22,3 milyar avro seviyesinde gerçekleşti.
Almanya nisanda Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 57,1 milyar avro değerinde mal gönderirken, bu ülkelerden 51,6 milyar avroluk mal aldı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla AB ülkelerine ihracat yüzde 4,5, bu ülkelerden ithalat da yüzde 1,7 arttı.


Avro Bölgesi ülkelerine ise söz konusu dönemde 36,3 milyar avroluk ihracat yapılırken, bu ülkelerden 35,8 milyar avroluk mal satın alındı.


Almanya, nisan ayında AB dışındaki ülkelere (üçüncü ülkeler) ise 43,4 milyar avroluk ihracat gerçekleştirdi. Almanya'nın bu ülkelerden ithalatı ise 26,7 milyar avro olarak belirlendi. 2014 yılı nisan ayına kıyasla Almanya'nın AB dışındaki ülkelere ihracatı yüzde 11,8, bu ülkelerden ithalatı da yüzde 5,1 yükseldi.


Öte yandan, Almanya'da nisan ayı sanayi üretimi de beklentilerin üzerine çıkarak aylık yüzde 0,9, yıllık da yüzde 1,4 artış kaydetti. Sanayi üretiminin aylık yüzde 0,6 ve yıllık da yüzde 0,9 artış kaydetmesi bekleniyordu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...