Seçim sonrası, EİB'den açıklama

/ Kaynak: AA
Seçim sonrası, EİB'den açıklama

Ekonomi Haberleri  / AA

Milletvekili genel seçimlerinin ardından, EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, açıklamalarda bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, TBMM'ye girmeye hak kazanan 4 siyasi partiden de Türkiye'nin menfaatine en uygun hükümet modelinin ortaya çıkması için yapıcı bir tutum sergilemelerini beklediklerini bildirdi.


Ünlütürk, milletvekili genel seçimleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkının uzlaşı ve iş birliği istediğini sandığa yansıttığını, siyasi partilerin bu çağrıya kulak vermesini beklediklerini belirtti.


Türk halkının tek başına bir partiye hükümet kurma hakkı vermediğini ifade eden Ünlütürk, "TBMM'ye giren 4 partiden de Türkiye'nin menfaatine en uygun hükümet modelinin ortaya çıkması için yapıcı bir tutum sergilemelerini bekliyoruz. 2014 ve 2015 yıllarını seçimlerle geçiren Türkiye'yi yeniden kısa sürede erken seçime götürecek uzlaşmaz tutum sergilememeliler. Seçim bitti bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı" ifadelerini kullandı.


"İhracat 7 aydır düşüyor"
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 2 trilyon dolarlık Gayrisafi Milli Hasıla ile dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma, 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşma, ihracatta yüksek teknolojik ürünlerin payını yüzde 20'ye çıkarma, kişi başı milli geliri 25 bin dolara yükseltme gibi hedeflerin olduğunu anımsatan Ünlütürk, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin ihracatı 7 aydır geriliyor. Türkiye ihracata dayalı büyüme modelinden vazgeçemeyeceğine göre ihracatını tekrar arttırmanın formüllerini hızla hayata geçirmelidir. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya verilen destek artarak devam etmelidir. Önümüzdeki süreçte hükümette yer alması muhtemel 4 siyasi partimizin de bu konuda hem fikir olduğunu seçim öncesi ortaya koydukları programlardan biliyoruz. Bu vaatlerinin takipçisi olacağız."


Türkiye'nin yüzde 10 barajıyla yaptığı son seçim olması çağrısında da bulunan Sabri Ünlütürk, halkın yüzde 10 barajını fiilen yıktığını savunarak siyasi partilerin barajı kaldıracak anayasa değişikliğini hep birlikte yapmasını istedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...