Kamboçya'da iktidar partisi CPP'nin lideri Chea Sim öldü

/ Kaynak: AA
Kamboçya'da iktidar partisi CPP'nin lideri Chea Sim öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kamboçya'nın önde gelen siyasetçilerinden ve iktidardaki Kamboçya Halkın Partisi'nin (CPP) lideri Chea Sim, başkent Phnom Penh'de öldü.

Korumalarından Yim Leang, uzun süredir yüksek tansiyon, diyabet ve diğer kronik rahatsızlıklar için tedavi gören 82 yaşındaki siyasetçinin evinde öldüğünü açıkladı.
Kamboçya'nın doğusundaki Svay Rieng eyaletinde 15 Kasım 1932'de doğan Chea Sim, 1950'lerde Fransa sömürgesine karşı devrimcilere katılmış ve Başbakan Hun Sen ile iç savaşın ardından 1975'te iktidara gelen Kızıl Kmerlerin üyesi olmuştu. Chea Sim ve Hun Sen, kısa süre sonra direniş grubuna katılmak için Vietnam'a kaçmış ve 1979'da Kızıl Kmer yönetimi devrilene kadar da bu ülkede kalmıştı.
Kızıl Kmerlerin devrilmesinin ardından kurulan yeni Kamboçya Halk Cumhuriyeti'nin ilk içişleri bakanı olarak görev yapan Chea Sim, 1991'de kurulan CPP'nin lideri olmuştu. Chea Sim, 1999'dan bu yana da senato başkanlığını yürütüyordu.
Chea Sim, son yıllarda sağlık sorunları nedeniyle halk arasına çıkmıyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...