Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millilerden dört dörtlük prova

Millilerden dört dörtlük prova

SPOR Haberleri

A Milli Futbol Takımı Bulgaristan ile yaptığı özel maçı 4-0'lık skorla kazandı

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 12 Haziran Cuma günü Kazakistan ile yapacağı karşılaşma öncesinde hazırlık maçında Bulgaristan'ı konuk etti.

Ay-yıldızlı ekibimiz, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndan konuk ettiği karşılaşmada rakibini 4-0 mağlup etti. Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri, 49. ve 54. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile 56. ve 80. dakikada Burak Yılmaz attı.

Hakan Çalhanoğlu, milli takımda 3. golünü attı

Karşılaşmada milliler adına ilk iki golü kaydeden Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldızlı forma altındaki gol sayısını 3'e çıkardı.

A Milli Takım'da 8. kez forma giyen Hakan Çalhanoğlu, daha önce Türkiye'nin Lüksemburg'u 2-1 yendiği maçta da bir gol atmıştı.

Burak Yılmaz'dan 18. gol

Bulgaristan karşısında Türkiye'nin son iki golünü atan Burak Yılmaz, Milli Takım'da 18. kez ağları havalandırdı.

Burak Yılmaz, daha önce forma giydiği 38 maçta 16 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmuştu. Milli oyuncu, gol sayısını 18'e çıkararak 19'ar gollü Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci'ye biraz daha yaklaştı.

Bulgaristan karşısındaki 7. galibiyet

Milliler, Bulgaristan karşısında 7. kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Bu maçla birlikte iki takım arasında oynanan 23 karşılaşmanın 10'nu Bulgaristan, 7'sini Türkiye kazandı, 6 maç da berabere bitti.

Millilerin attığı 36 gole, Bulgaristan 43 golle yanıt verdi.

Türkiye: 4 - Bulgaristan: 0

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Davide Massa, Filippo Meli, Fabiano Preti (İtalya)

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Volkan Şen (Dk. 46 Mehmet Topal), Ozan Tufan (Dk. 84 Muhammet Demir), Arda Turan (Dk. 69 Olcay Şahan), Yasin Öztekin (Dk. 46 Selçuk İnan), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 79 Mehmet Ekici), Mevlüt Erdinç (Dk. 46 Burak Yılmaz)

Bulgaristan: Mitrev, Bandalovski, Aleksandar Aleksandrov, Bodurov (Dk. 68 Terziev), Minev (Dk. 46 Zanev), Manolev (Dk. 61 Tonev), Gadzhev (Dk. 60 Chochev), Dyakov, Mihail Aleksandrov, Popov (Dk. 76 Malinov), Micanski (Dk. 78 Vasilev)

Goller: Dk. 49 ve 54 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 56 ve 80 Burak Yılmaz (Türkiye)

Sarı kart: Dk. 75 Bandalovski (Bulgaristan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...