Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amasya'da maden ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı

/ Kaynak: AA
Amasya'da maden ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı

YAŞAM Haberleri  / AA

Özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı.

Amasya'nın Suluova ilçesinde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağındaki göçükte 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Oğulbağı köyü yakınlarındaki kömür ocağında tahkimat yapıldığı sırada göçük meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve diğer işçiler, göçük altında kalan maden işçisi Zeki Eşe (40), Yüksel Demir (38) ve Hüseyin Ergün'ü (29) çıkardı.

Eşe, olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan Ergün, Suluova Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Diğer yaralı Demir'in ise Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Zeki Eşe'nin cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Suluova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Suluova Kaymakamı Taşdan: "Maden ocağında çalışma durduruldu"

Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, "Jandarma ekipleri maden ocağını kontrol altına aldı. Ocakta çalışma durduruldu" dedi. Taşdan, ilçeye bağlı Oğulbağı köyü yakınlarındaki maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçinin ölmesi, 2 işçinin de yaralanmasıyla ilgili, Belediye Başkanı Fatih Üçok ile maden sahasında gerekli incelemeleri yaptıklarını söyledi.

Olayla ilgili adli sürecin başladığını ifade eden Taşdan, "Jandarma ekipleri maden ocağını kontrol altına aldı. Ocakta çalışma durduruldu. Bir işçimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teknik ekip çalışmasına başlayacak. Olayın adli boyutu devam edecek" dedi.

Taşdan, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralı Yüksel Demir'in (38) endişe verici bir durumunun bulunmadığını da kaydetti.

- Olay

Amasya'nın Suluova ilçesinde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağındaki göçükte işçilerden Zeki Eşe ölmüş, Yüksel Demir ile Hüseyin Ergün yaralanmıştı. Durumu hafif olan Ergün, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...