Analistler uyarıyor: Dalgalanma sürecek

Analistler uyarıyor: Dalgalanma sürecek

Ekonomi Haberleri

"Türkiye'nin koalisyon ya da azınlık hükümeti ile mi yola devam edeceği", yoksa "erken seçime mi gideceği" yakından izleniyor.

Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, "Genel seçimler yeni hükümetle ilgili belirsizlikleri ortadan kaldıramadı. Politik unsurun iç piyasalar üzerinde baskısı devam edebilir. Ancak anayasa değişikliği, Başkanlık Sistemine geçiş, Kürt meselesi gibi kritik konularda daha uzlaşmacı bir yaklaşımı da beraberinde getirebilir" dedi. Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü Eral Karayazıcı da, "MHP ve HDP'nin açıklamaları, yeni hükümetin nasıl oluşacağını zorlaştırdı. Buna rağmen borsanın, haftanın ikinci yarısından itibaren nasıl bir hükümet kurulacağına ilişkin gelecek ipuçları ve kulis bilgileri ile yaralarını sarmaya başlayacağını düşünüyorum. Ancak bir koalisyon formülü bulunamaması halinde borsada 75 bin altına doğru hareket gözlenebilir" diye konuştu. Renaissance Capital Türkiye Hisse Piyasası Stratejisti Mike Harris ise, "Koalisyonun kurulamayacağı ve tekrar seçime gidilmesi yönünde piyasanın kısa vadeli endişeleri var. Piyasa önümüzdeki günlerde bu risklere karşı çok hassas olacak. Yine de seçimlerin üzerinden biraz vakit geçtikten sonra politikacılar müzakerelere dönecektir. Bize göre en muhtemel sonuç, güvenilir bir koalisyonun kurulması" değerlendirmesinde bulundu.

Borsada ilk tepkiler önemsiz

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver, "Seçimden sonra ortaya çıkan tablo bundan 15 sene önce olsaydı ekonomiye etkisi açısından çok daha olumsuz bir durumla karşılaşabilirdik. Ancak bugün piyasalardaki dalga boyları çok yüksek değil" ifadelerini kullandı. Ünver, her siyasi partinin kendilerine oy veren seçmenlerin mesajlarını iyi okuması gerektiğini belirterek, uzlaşmacı bir anlayışın benimsenmesinin önemini vurguladı. Finansal piyasalarda kısa vadeli fiyatlamaların algıya, orta ve uzun vadeli fiyatlamaların ise rasyonel gerekçelere dayandığına işaret eden Ünver, dolayısıyla seçimin hemen ardından yaşanan dalgalanmaları çok fazla önemsememek gerektiğini söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...