1 milyon kişi sağlığını cebinde taşıyor

1 milyon kişi sağlığını cebinde  taşıyor

SAĞLIK Haberleri

"Dijital Sağlık Karnesi' olarak da bilinen ve vatandaşların tüm sağlık bilgilerinin internet üzerinden görülebilmesini sağlayan e-Nabız projesi tuttu.

Gökhan KAYA - ANKARA
Projenin uygulanmaya başlandığı günden bu yana geçen 50 günde e-Nabız'da kayıtlı kullanıcı sayısı 1 milyona ulaştı. E-Nabız, sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde vatandaşlar tarafından erişilmesinin yanı sıra, yine vatandaşların günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği de içinde barındırıyor. E-Nabız sayesinde, akıllı cihazlardan alınan tansiyon, şeker gibi ölçüm verileri ile bilekliklerden alınan nabız, adım sayısı gibi veriler sağlık profiline kaydediliyor. nbsp;
ACİL BUTONU
Sistemde vatandaşların acil durumlarda anlık konumlarını ve sağlık durumlarını 112 Acil Merkezi'ne bildirmelerini sağlayacak acil butonu da bulunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...