Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otyakmaz taraftarı heyecanlandırdı, tam 8 yabancı!

/ Kaynak: DHA
Otyakmaz taraftarı heyecanlandırdı, tam 8 yabancı!

SPOR Haberleri  / DHA

Otyakmaz, bu yıl takımına 8 yabancı oyuncu almayı planladıklarını açıkladı, "Yeni sezonda yeni bir takım kurmak zorundayız" dedi.

Kulüp Başkanı Otyakmaz, katıldığı yerel bir televizyonun spor programında bu sezon özellikle sıkıntı yaşadıklarını, Sergen Yalçın'ın takımın başına geçmesiyle birlikte küme düşme müselesinden kurtulduklarını belirtti. Sergen Yalçın'ın takımına tam zamanında alındığını vurgulayan Başkan Otyakmaz, şöyle konuştu: nbsp;


"Bazı şeyleri çok düşünürseniz o başınıza gelir. Benim her zaman kafamda bir B planı olur ama bunun üzerinde çok fazla düşünmedim. Bizim kesinlikle bir teknik direktör değişikliğine gitmemiz gerekiyordu. Roberto Carlos, kalsaydı yeni heyecan, yeni motivasyon ortada olmayacaktı. Tam zamanında, hatta son anlarda yapılan Sergen Yalçın hamlesiyle bu takım sıkıntılı süreçten bir anda uzaklaştı. Birliktelik eğer güzelse, sürdürülebilir bir birliktelik ise bu devam eder. Her şey güzelliğe göre değişir. Sergen Yalçın'la aramızda 1 yılın, 3 yılın, 5 yılın önemi yok. Carlos zamanında biz bu yıl Ziraat Türkiye Kupası'ndan ümidimizi kesmiştik. Ama Sergen Yalçın'la birlikte üst üste aldığımız galibiyetlerle önce çeyrek final, sonra da yarı finale kadar çıktık. Ziraat Türkiye kupasında finalin nasıl elimizden koparılıp alındığını da maalesef Türkiye kamuoyu gördü."


'AİLEM HAKKINI HELAL ETSİN'
Spor Toto Süper Lig'de 10'uncu yıllarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Otyakmaz, şöyle devam etti:
"Süper Lig'de kesintisiz 10 yıl oynamak 4-5 takımın haricinde herkese nasip olmaz. Ben kendim ve ailem adına pek başarılı olduğum söylenemez. Bu enerjimi, vaktimi kendi işlerime harcamış olsaydım, ailem açısından çok daha iyi şeyler yapmış olurdum. Ama işte futbol sevgisi ve Sivaslılar'ın bize vermiş olduğu destek bizi kendi işimizden uzaklaştırdı. Sivasspor bizim her şeyimiz oldu. Onunla sevinip onunla üzülür olduk. Ailem de artık haklarını helal etsinler."


'BENİ İLK DEFA PROTESTO ETTİLER'
Başkan Otyakmaz, taraftarın göreve geldiğinden bu yana ilk defa bu sezon kendisini protesto ettiklerini hatırlatırken de şöyle dedi:
"İyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Potansiyelin faaliyete geçmesi lazımdı. Rutin bir başarısızlık söz konusuydu. Her zaman yeni taze kan takıma heyecan getirir. İnançlı bir kadro ve eldeki cevheri ortaya çıkarabilecek teknik heyetle anlaşırsanız ümidinizi koruyorsunuz. Biz bu seneye çok farklı ümitlerle başlamıştık ama umduğumuzu bulamadık. Kötü süreç taraftarımızda da büyük bir travma oluşturdu. Beni ilk defa protesto ettiler. Bu benim hayatımdaki en kötü günlerimden bir tanesiydi."
'İBRAHİM'İ AYRI BİR YERE KOYMAK GEREK'
Devre arasında takıma dahil ettikleri İbrahim Öztürk'e övgüler yağdıran Başkan Otyakmaz, "Keşke çok daha önce onunla çalışabilme imkanı bulmuş olsaydık. Gerçekten çok büyük bir futbolcu. Fedakar, problemsiz, yapıcı ve takıma her şeyini veren futbolcuyla çalışmak gurur verici. İbrahim'i herkesten ayrı bir yere koymak gerekiyor" dedi. nbsp;
Michael Eneramo'nun ise sakatlığı nedeni ile faydalı olamadığını belirten Başkan Otyakmaz, "Eneramo'yu hem taraftarımız isteği üzerine hem de o mevkide ihtiyacımız olduğu için aldık. Geldi ama ilk yarı pek oynayamadı. Kendini zorladı çok mücadele etti ama maalesef yine hakem faciasına maruz kaldığımız Erciyesspor deplasmanında çapraz bağları koptu. Maalesef futbol gladyatörü tarafından biçildi ve sezonu kapattı. Onun adına çok üzüldüm, takıma katkısı da olmadı."
Takımın yıldız isimlerinden Aatif Chahechouhe'ye güzel bir teklif gelirse değerlendirebileceklerini dile getiren Başkan Otyakmaz, şunları söyledi:


"Aatif ile ilgili çok resmi olmamak ile birlikte bir takım konuşmalar yaptık. Aatif'in artık belirli bir aşamadan sonra verim katamadığını düşünüyorum. Bu sene eğer Aatif biraz daha konsantre olmuş olsaydı daha başarılı bir sezon geçirebilirdik. Ama önümüzdeki yılda kendisinden daha da faydalanabiliriz. Trabzonspor'un bir teklifi olacak, Güzel bir teklifse neden olmasın olabilir. Değerlendirmeye değer bir teklifse bunu değerlendirebiliriz."


YENİ BİR TAKIM KURMAK ZORUNDAYIZ
Başkan Otyakmaz, kaleci Korcan'ın sezon başında iyi bir kamp dönemi geçirirseydi çok daha iyi olacağını düşündüğünü anlatırken şöyle dedi:"Ertuğrul'dan boşalan yeri de 1 yabancı kaleciyle doldurmayı düşünüyorum. Seneye bu takım daha iyi olmak zorunda. Olmak zorundalar yani. Çünkü bu taraftarımıza korku yaşatmaya hakkımız yok. Hiç kimsenin hakkı yok. Burada çok önemli gelirler elde edip uzun süre düşme çizgisinin altında yer alacak bir takım değiliz. Herkes elinden geleni yapmalı. Futbolcuları bu sene çok gayretli görmedim. Bu hataya bir daha düşmemeleri lazım. Yeni bir takım kurmak zorundayız ama her zaman yeni takımların sancılı süreçleri olabilir. O dönemde taraftarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Biz yeni sezon için aynı kadroyla risk almak istemedik. Yollarımızı ayırdığımız futbolcular oldu. Yeni sezonda iyi bir futbolculardan kurulu bir takım olacağını söyleyebilirim. Eğer o jenerasyon yakalanırsa da neden şampiyonluk olmasın. Bizim futbolcu maliyetimiz 30 milyon lira. Bu gerçeği kimse göz ardı etmesin. Bu ligde, bu gelir dağılımının dengesiz olarak dağıtıldığı ligde ilk 5'in içinde olmak bir Anadolu takımı için zaten şampiyonluktur."


'OTORİTENİN OLMADIĞI YERDE KAOS OLUR'
Futbol Federasyonu ve PFDK'ya tepki gösteren Mecnun Otyakmaz, bu konuda şöyle konuştu:
"PFDK'ya sevk eden komitesi, çok işgüzar komite. Biraz idareci olmak lazım. Mesela 4'üncü hakem, hocaların başındalar ayrılmıyorlar. Hem bizi hem de taraftarımızı geriyorlar. Bir gözlemci temsilci terörüyle baş başayız. Bir (Ali Kıran baş kesen)lik var. Biz bunları tek tek yaşıyoruz. Bu böyle olmaz. Bir hakemin söylediği raporla bir kulüp başkanı 1,5 yıl ceza alamaz, böyle bir şey olamaz. Kulüpler Birliği'ni de eleştirmek lazım. Yine tribün kapatma ve para cezası ile karşı karşıyayız. Burada artık Yıldırım Demirören'in yeni döneminde bu sorunları aşmasını düşünüyoruz. Bir gözlemcinin, temsilcinin kişisel kaprisleriyle vermiş olduğu raporlara itibar edilip kulüp yöneticilerine böyle yapılması hiç doğru bir şey değil. Bu önümüzdeki süreçte Türk futbolunun büyük bir sorunu ve bunun ortadan biran önce kaldırılması lazım. Bir otorite lazım. Otoritenin olmadığı yerde kaos olur."


'ANLIMIZ AK BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ' nbsp;
Şike davası konusuna da değinen Başkan Mecnun Otyakmaz, "7 Temmuz'da mahkeme var. Hukuksuz, haksız yere yargılandığımızı artık Türkiye'deki herkes biliyor. İnşallah bir takım başka şeylerin etkisinde kalınarak bir karar verilmez. İnşallah adalet neyse o uygulanır" dedi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...