'MHP olarak gelişmeleri takip edeceğiz'

/ Kaynak: AA
'MHP olarak gelişmeleri takip edeceğiz'

Politika Haberleri  / AA

Vural, MHP'nin koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin, MHP olarak süreçle ilgili gelişmeleri takip edeceklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin, "Bu konunun sorumlu olanları AK Parti ile CHP, iki büyük parti, onların tutumlarının ortaya çıkması gerekiyor. MHP olarak süreçle ilgili gelişmeleri takip edeceğiz. Birçok varsayıma göre bütün bunları papatya falıyla değerlendirmem mümkün değil" dedi.

Vural, TBMM'de basın mensuplarının seçim sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP'nin bir koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin bir soru üzerine Vural, bu konuda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hükümet modelleriyle ilgili bir açıklama yaptığını belirtti.

Seçim sonuçlarıyla ilgili Başkanlık Divanı, MYK, milletvekilleri toplantılarının yapılacağını belirten Vural, "Dolayısıyla bu konuda nasıl bir gelişme olacağı konusu tamamıyla bu değerlendirmelerden sonra ortaya çıkar. Bu konuda şu anda bir yorum yapmak doğru değil" diye konuştu.

" MHP 'AKP ilekoalisyon olmaz' diyor mu?" sorusuna Oktay Vural, "Parti olarak hükmü şahsiyetimizin yapacağı siyasi değerlendirmeleri beklemek çok daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim" karşılığını verdi.

Vural, "CHP ile bir koalisyon olur mu?" sorusu üzerine, "Bütün bu soruların cevabı aynı. Ben bunlarla ilgili bir yorum yapmam. Bütün bu siyasi sonuçları değerlendirdikten sonra bir mesaj verebiliriz. Bu siyasi sonuçları değerlendirip Genel Başkanımız partimiz bu konularla ilgili çerçeve oluşturduktan sonra bunları değerlendirmemiz mümkün. Sabırla bekleyelim" değerlendirmesinde bulundu.

"Genel Başkan o gün erken seçim dedi, erken seçim mi?" şeklindeki nbsp; soru üzerine Vural, "Bu sürecin nasıl gideceği belli değil. Türkiye'de eğer bir hükümet modeli olmazsa, sonu itibarıyla milli irade tabi ama bundan sonraki süreçte diğer siyasi partiler mesajları nasıl algıladı, nasıl yapacaklar bunları bilemiyoruz tabii, beklemek lazım" diye konuştu.

"Diğer siyasi aktörlerin bu konuda tavırlarını dikkate almak lazım. Kendileri belli seçenekleri ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Vural, aynı yöndeki sorular üzerine, şu yanıtı verdi:

"Bu konunun sorumlu olanları Adalet ve Kalkınma Partisi ile CHP, iki büyük parti, aynı zamanda onların tutumlarının ortaya çıkması gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda MHP olarak bu süreçle ilgili gelişmeleri takip edeceğiz. Birçok varsayıma göre bütün bunları papatya falıyla değerlendirmem mümkün değil."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...