Pakistan'dan Rohingya Müslümanlarına gıda yardımı

/ Kaynak: AA
Pakistan'dan Rohingya Müslümanlarına gıda yardımı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan, Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) 5 milyon dolarlık gıda yardımında bulunacağını açıkladı.

Pakistan hükümetinden yapılan açıklamada, açık denizde insan kaçakçılarının terk ettiği teknelerden kurtarılarak Endonezya, Malezya ve Tayland'a yerleştirilen Arakanlı Müslümanlara, Dünya Gıda Programı yoluyla 5 milyon dolar değerinde gıda yardımı yapılacağı belirtildi.
Bugün ayrıca Pakistan'da Rohingyaların uğradığı zulmü kınayan ve uluslararası topluma bu meseleyi ele alması çağrısı yapan bir önergenin meclisten geçtiği bildirildi.
Önergede 12 Haziran'ın, Myanmar'daki Müslümanlarla dayanışma günü ilan edilmesi gerektiği ve Pakistan'ın, bu konunun yetkililerle görüşülmesi için Myanmar'a bir heyet göndermesi gerektiği de ifade edildi.
Pakistan İçişleri Bakanı Çaudhry Nisar Ali Han da, haftasonu yaptığı açıklamada, uluslararası toplumu, Arakanlı Müslümanların yaşadığı sıkıntılar karşısında "suç teşkil eden bir sessizlik" içinde olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.
Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden ve "devletsiz" sayılan Rohingyaların yıllardır devam eden dramı, ancak 2012'de Arakan (Rakhine) eyaletinde Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarla dünya gündemine gelmişti.
Myanmar'ın yaklaşık 60 milyonluk nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan Budistlerin düzenlediği saldırılarda 280 kişi yaşamını yitirmişti. Yüzlerce ev ve iş yerinin ateşe verildiği çatışmalar yüzünden 125 bin Arakanlı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Budistlerin düzenlediği saldırılarda yaralanan Arakanlılara sağlık hizmeti sunan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü çalışanları, geçen yıl ülkeden sınır dışı edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...