'Gazeteciler yine hedefte'

/ Kaynak: DHA
'Gazeteciler yine hedefte'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Basın Konseyi dün gazetecilere yapılan saldırı üzerine yazılı açıklama yaptı.

Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada, "İhya- Der Şube Başkanı Aytaç Baran'ın ölümü üzerine uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından olay yerine giden gazetecilerin, bir grup gösterici tarafından özellikle hedef alınması ürkütücüdür" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Seçim gerginliğinin bittiği, yeni hükümetin kurulacağı, halkın iradesinin tecelli ettiği böylesi günlerde, gazetecilerin yine hedef alınması kabul edilemez. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın özgürlüğüne yönelik bu tür girişimler, halkın haber alma hakkını engellemektir, yok saymaktır.
Basın Konseyi olarak bu olayın faillerinin bir an önce tespit edilip, haklarında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Hunharca yapılan saldırıda ağır yaralanan DHA muhabiri Canan Altıntaş'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyor, ayrıca olayda yaralanan kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek'e geçmiş olsun diyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...