Uyuşturucuyla mücadelede yeni dönem

/ Kaynak: AA
Uyuşturucuyla mücadelede yeni dönem

GÜNDEM Haberleri  / AA

Uyuşturucuyla etkin mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde "Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı" kurulacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 13 Kasım 2014 tarihli ve 2014/19 sayılı Başbakanlık genelgesiyle başbakan yardımcısı başkanlığında İçişleri, Adalet, Sağlık, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Gümrük ve Ticaret, Gençlik ve Spor ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının yer aldığı Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulu'nun oluşturulmasının ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde de Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı'nın kurulması kararı, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından onaylandı.


Daha önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde devam eden uyuşturucuyla mücadele, bundan sonra daire başkanlığı seviyesinde sürdürülecek. nbsp;


Böylelikle, uyuşturucuyla mücadelenin ulusal ve uluslararası alanda devam etmesi, dünyadaki gelişmelerin takip edilerek çağın gerekleri doğrultusunda personelin eğitimi ve teknik kapasitenin geliştirilmesi, yeni çıkan zararlı maddeleri hızla tespit edip etkin tedbirlerin alınması amacıyla kurulan yeni başkanlık, hükümet programına da uygun olacak.


Karar doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesindeki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Şube Müdürlüğü alt birimleriyle kapatılacak.


Söz konusu birimler tarafından gerçekleştirilen tüm iş ve işlemler yeni kurulacak Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesindeki Stratejik Analiz Şube Müdürlüğü de alt birimleriyle beraber kapatılacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...