Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AÖF'te 1.5 milyon öğrenciye müjde

/ Kaynak: İHA
AÖF'te 1.5 milyon öğrenciye müjde

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Yaklaşık aktif 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) yapılacak tek ders sınavında birçok ilke imza atılacak

İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi'ne göre öğretim yapan 3 fakültenin olduğuna dikkat çekerek, bunların Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri olduğunu kaydetti.


"Bu fakültelerde öğrenim gören öğrencilerimizden mezun olma durumuna gelmiş fakat mezun olabilmesi için 1 tane dersi kalmış öğrencilerimize sağladığımız bir hak var" diyen Prof. Dr. Güney, "Buna biz, 'tek ders sınavı' diyoruz. Bu tek ders sınavı, öğrencilerimizi mağdur etmeme adına oluşturmuş olduğumuz bir sınav. Bu sınavımız, 2014-2015 öğretim yılında 27 Haziran 2015 Cumartesi günü yapılacak. Tabi tek ders sınavı sınırlı sayıda öğrenciyle yapıldığından dolayı 14 il merkezinde gerçekleşecek. Öğrencilerimiz, nerede sınava girmek isterlerse internet aracılığıyla 14 il merkezinden birini seçebiliyorlar. Öğrencilerimiz, sınav yerlerini 11 Haziran'dan itibaren 'anadolu.edu.tr/acikogretim' adresinden seçebilirler" ifadelerini kullandı.
KONYA'DA İLK DEFA YAPILACAK
Güney, sınavların 14 ayrı il merkezinde gerçekleşecek olmasının öğrencilere avantaj sağlayacağını belirterek, "Bu öğrencilerimize ne sağlıyor? Öğrencilerimiz, diyelim ki o tarihlerde şehir dışında olacaklar. Hatta tatilde bile olabilirler. Dolayısıyla çok rahat bir şekilde kendilerine yakın bizim sınav yapacağımız illeri tercih ederek tek ders sınavına girebilirler. Bu sınavlarımız ilk defa bu sene Konya ilinde de yapılacak. Artık öğrencilerimiz Konya ilinde de tek ders sınavına girebilecekler" dedi.
"AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ KİMLİĞİ BU SINAVDA ZORUNLULUKTAN KALKIYOR"
Bu sınavda başka ilklerin de yaşanacağını anlatan Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki yıl uygulamak için karar aldığımız uygulamamızı ilk defa bu sınavda hayata geçireceğiz. Bildiğiniz üzere sınava giriş belgelerimiz artık fotoğraflı. Yani öğrencilerimiz sınav evraklarını artık fotoğraflı bir şekilde teslim alıyorlar. Dolayısıyla Açıköğretim Fakültesi kimliği, bu sınavda artık zorunluluktan kalkıyor. Öğrencilerimiz sade ve sadece sınava giriş belgelerinin yanında TC numaralarının bulunduğu (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi) kimliklerle sınava girebilirler. Bu noktada çok rahat bir şekilde sınav atlatabilirler. Bu aynı zamanda sınav görevlilerimizin de işlerini kolaylaştırıyor. Sınav düzeni sağlama açısından da hiçbir problem yaşamıyoruz." nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...