Litvanya, 250 göçmeni kabul edecek

/ Kaynak: AA
Litvanya, 250 göçmeni kabul edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Litvanya, Akdeniz'i aşarak Avrupa'ya gelenlerden sadece 250 kişiyi kabul edecek.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Akdeniz'i teknelerle aşarak özellikle Afrika ülkelerinden Avrupa'ya gelen göçmenlerin ancak 250'sini kabul edebileceklerini açıkladı.
Avrupa Birliği'nin (AB) önerdiği göçmen kotasıyla ilgili gazetecilere konuşan Grybauskaite, "Hesaplamalarımıza göre sadece 250 mülteci kabul edebiliriz. Teklifimizi Avrupa Komisyonu'na sunduk. Hükümetimize de bu kararı gelecek hafta sunacağım" dedi.
Hesaplamalarının ülke nüfusu ve gayri safi yurtiçi hasılaya dayandığını belirten Grybauskaite, "Göçmenlerin pasif dağıtımı haksız ve mantıksızdır. Göç sorunu böyle çözülemez. Ayrıca tüm Afrika'yı da Avrupa'ya yerleştiremeyiz" diye konuştu.
Litvanya Cumhurbaşkanı, kabul edeceği göçmen sayısını her AB ülkesinin kendisinin belirlemesi gerektiğini savundu.
İtalya ve Yunanistan'a ulaşan 40 bin göçmenin gelecek iki yıl içinde AB ülkeleri arasında paylaştırılmasını planlayan Avrupa Komisyonu, Litvanya'nın 710 mülteci almasını istemişti. Ancak Baltık ülkesi, kararı kabul etmemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...