Baykal- Erdoğan görüşmesinin perde arkası

Baykal- Erdoğan görüşmesinin perde arkası

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal arasındaki görüşmenin ayrıntıları kulislere yansımaya başladı.

CHP kulislerine yansıyanlara göre, Erdoğan hükümet kurma görevini ilk olarak AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'na verecek. Ancak Davutoğlu hükümeti kuracak çoğunluğu bulamazsa, bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi tevdi edilecek.

Görüşmeden yansıyan bilgiler ise, Erdoğan'ın Davutoğlu ya da Kılıçdaroğlu hükümet kurmayı başaramazlarsa, erken seçim seçeneğine odaklanacağına işaret ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan Baykal görüşmesinde, MHP Lideri Devlet Bahçeli ya da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a hükümet kurma görevini tevdi edeceğine ilişkin hiçbir işaret vermedi.

BAYKAL "GİZLİ GÖRÜŞME İSTEMEM" DEDİ

Erdoğan Baykal görüşmesinin ayarlanması ise, dün gece yarısında Baykal'la Cumhurbaşkanlığı'ndan temasa geçilmesi ile başladı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine prensipte evet demekle birlikte, "gizli görüşme yapmayacağını" bildirdi, Cumhurbaşkanlığı'nın bu görüşmeyi kamuoyuna açıklamasını şart koştu.

Baykal, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen telefonun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile temasa geçmeye çalıştı. Ancak saat geç olduğundan, ancak bu sabah saat 08.00 sularında kendisiyle, partideki özel kalem müdürü aracılığıyla temasa geçti ve Erdoğan'ın daveti konusunda bilgi verdi.

Yine CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, görüşmenin nerede yapılacağı konusunda da Baykal ve Cumhurbaşkanlığı arasında görüşmenin "nerede yapılacağı" da ele alındı. Baykal, Saray'a gitme alternatifi üzerinde durmayınca, görüşmenin Dışişleri Bakanlığı resmi ikametgahında olması üzerinde uzlaşıldı. KAYNAK: HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...