3000 mülteci için daha kapıyı açtık

3000 mülteci için daha kapıyı açtık

GÜNDEM Haberleri

IŞİD ile PYD-muhalif gruplar arasında yeniden alevlenen çatışmalardan kaçan Suriyelilerin sınırdaki bekleyişleri sona erdi.

3 gündür Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Zenginova mahallesindeki sınırda bekleyen Suriyeliler'den 3000 kadarı daha mobil kapıdan içeri alındı. Türk askeri gelenlere su ve gıda ikram etti. Mülteciler, daha sonra Akçakale ilçesindeki çadır kentlere götürüldü. Suriyelerin Türkiye giriş kararının Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile yaptığı görüşmeler sonucu alındığı kaydedildi. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı. Kurtulmuş, "Sivil halk canını kurtarmak için Türkiye sınırına geliyor. Burada gördüğünüz gibi gariban ve fakir insanlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençler hayatta kalmak için buradalar. Türkiye olarak süreci hassasiyetle takip ediyoruz" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...