Çavuşoğlu'ndan Obama'ya cevap

Çavuşoğlu'ndan Obama'ya cevap

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "IŞİD'e giden bin 300 kişiyi yakaladık" dedi ve ekledi:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Romanya'nın başkenti Bükreş'e gitti.

Burada Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu Türkiye'nin sınırları üzerinden Suriye rejimine, diğer gruplara veya IŞİD'e gidişleri durdurmak için gerekli tedbirleri alındığını, elinden geleni yaptığını belirtti.

ABD BUNU BAŞARAMADI

Amerika'nın Meksika'dan gelen kaçakçılara karşı büyük önemler aldığını ama bütün çaba ve tedbirlere rağmen geçmek isteyenlerin yüzde 85'inin başarılı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bunu ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Jonh Kerry ile görüşürken aynen söylediğini kaydetti.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

Bakan Çavuşoğlu, "Bu iş bu kadar kolay olsaydı, siz bunu bırakın durdurmayı, yüzde 50'ye indirirdiniz dedim. Maalesef, bu doğal gerçekler böyle. Ama biz sınırda tedbirler aldık, havalimanlarında aldık. Toplu taşımanın olduğu yerlerde aldık ve bundan da netice aldık. Çok sayıda insanı yakaladık. Bazılarını Suriye'den dönerken, bazılarını sınırını geçmeden, bazılarını Türkiye içinde yakaladık. Bin 300'den fazla insanı yakalayıp sınır dışı ettik" dedi.

Kaynak : Çetiner Çetin - Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...