Şenol Güneş Beşiktaş'a resmen imzayı attı!

Şenol Güneş Beşiktaş'a resmen imzayı attı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Beşiktaş'ta Bilic'ten boşalan teknik direktörlüğe Şenol Güneş getirildi. Güneş, siyah beyazlı ekiple 2-1 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş'ın Ümraniye Tesisleri'ndeki imza töreni başladı.


İlk sözü Başkan Fikret Orman aldı;


"Benim 35 yıldır tanıdığım bir isim. Allah rahmet eylesin babam kendisini çok sevirdi. nbsp;


Beşiktaş futbolunun patronunu seçtiğimiz için aramızda uzun süre istişare ettik. Aslında ilk geldiğimiz sezon aklımızdan geçen isimlerden biriydi Şenol Hoca demek nasip bugüneymiş. Bizim kendisine çok güvendiğimiz kendisinin de özgüveni yüksek bir hoca. Beşiktaş yönetim kurulu bir bütün olarak kendisinin arkasında olacaktır. Allah mahçup etmesin. Hayırlı uğurlu olsun."


Başkan Orman'dan sonra sözü yeni teknik direktörü Şenol Güneş aldı;


"Sayın Başkan'ın babasını, Ahmet Beyin, Mete Beyin de babalarını tanıyorum. Böyle bakarsak camianın da içindeydik.


Beşiktaş yeniden yapılanma içine girmek zorund akaldı. Hem stadyum hem tesislerini yapmak zorunda kaldı hem de rekabet etmek zorunda kaldı. Geçen sene Avrupa'da başarılı olduğunu düşünüyorum. Lig'de şampiyonluğu son noktada kaybetti. Giden hocanın da başarılı olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk kazanamayan hocaların kazanamayacağı mantığı olmaz. Hamza Hoca'nın da Galatasaray'a gelmeden önce yoktu. Benim de lig şampiyonluğuna aşkım var. Kariyerimde şampiyonluk yok, Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayacağım. nbsp;


Taraftaralara da seslenmek istiyorum. Beşiktaş'ı sürükleyen taraftardır. Doğrusu da budur, yönetimler teknik direktörler ve futbolcular giderler ama taraftarlar kalır. Dik duran, mutevazi bir taraftarımız var. Hep yanımızda olsunlar, bize destek olsunlar.


Ben her şeyimi bundan sonra Beşiktaş'a vereceğim. Eksik yanlarımız olabilir. Eleştirilere de açığım. Eksiklerimizi bize söyleyebilirsiniz."


Fikret Orman ve Şenol Güneş imzalar atıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlaya geçti; nbsp;


-Şenol Güneş: Elbette heyecanlıyım ama bu heyecanım kontrolümü kaybettirmeyecek. Dikkatli olacağım. Takımı detaylı inceleyeceğim daha sonra gereken hamleleri yapacağım.


-Şenol Güneş: Başında beri sayın başkan ve yöneticilerle uzun süre konuştuk. Bu konuşmalar arasında benim pozisyonum, yönetimin pozisyonu, teknik ekip hepsini konuştuk. Teknik ekip içinde benim ekibimden de isimler olacak buradan da olacak. Tamer Hoca daha önce oyuncu olarak tanıdığım bir isimdi beraber çalışacağız. Tamer, Şeref ve Miguel yanımda olacaklar.


-Şenol Güneş: Elde bir kadro var. Kendi görüşlerimi yönetimi ileteceğim. Son karar tabii ki yönetimin. Transferin ekonomik, idari yanları var. Erken konuşmamak lazım.


-Fikret Orman: Bizim bir izleme ekibimiz var. Daha sonra teknik ekibimize de soruyoruz nihai olarak da yapımıza uygunsa ekonomik olarak uygunsa son kararı veriyoruz. Eksik olan bölgelerde Hoca ile mutabakata sahibiz. Tahmin ediyorum Hoca 1. veya 2. kamp döneminde gelecekler, gidecekler konusunu netleştirir.


-Ahmet Nur Çebi: Biz geldiğimiz günden beri futbolu profesyonelleşmye çalışıyoruz. Hocamızla daha sonra alt üst kadroları konuşarak netleştireceğiz. nbsp;


-Şenol Güneş: Beklenti kulübün isminde gizli. Beşiktaş... Beşiktaş alt sıralara oynar diyemezsiniz zaten her zaman hedef şampiyonluk. Eldeki oyuncularımızın verimini arttırabilirsek her şey daha kolay olur. Önce eldeki oyuncularımız. Bunu her zaman söylüyorum. Eldeki oyuncularımız gereken verimi verirlerse neden yeni transfer yapalım? Eldeki futbolculardan maksimum verimi almaya çalışacağız. Ben daha önce de söyledim Beşiktaş bu sezon iyi futbol oynadı. Bunu devam ettirmeye çalışacağız. Her zaman söylediğim şeyi söyliyeceğim oyuncuları da, oynadığınız oyundan keyif alın. nbsp;


-Şenol Güneş: 2 gün süren konuşmamızın zaten ana konusu stadyumdu. Burada iki yol var gibi duruyor, ya yakın bir stadyumda oynayacağız ya da deplasmanda oynayacağız. Bu tabii Başkan ve yönetim kurulunun belirleyeceği bir şey...


-Fikret Orman: Bizim amacımız 20 Eylül'e stadyumu yetiştirmek ama yetiştiremezsek TFF'ye başvuracağız. Amacımız ilk 3 saha maçımızı dışrıda oynamak. Bunda da sonuç alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu olmazsa Başakşehir'de oynarız ama dediğim gibi biz herhalde ilk 6 maçımızı deplasmanda oynayacağız. Beşiktaşın futbol takımına ayıracağı bir bütçe var. Biz bütün planlarımızı mevcut kadromuzu korumak adına hareket edeceğiz. Transfer bedeli ödemek konusunda sıkıntılarımız var. Eğer oyuncu satışı olursa bu durum biraz daha kolaylaşır.


-Şenol Güneş: Sayısal olarak sağ tarafta bir eksiklik var. Serdar'a çok yük bindi. Diğer mevkilerde ise bazılarında fazlalık var bazılarını da görüp incelememiz lazım. nbsp;


-Şenol Güneş: Ben kaleci konusunda başkanla da dün konuştum. Biz eldeki kalecilerimizi kullanabileceğimi düşünüyorum. Onları görmek istiyorum. Ama istediğimiz performansı gösteremezlerse, katkı alamazsak önümüze bakarız. Ama dediğim gibi öncelikle eldeki isimlerden katkı almaya çalışacağız. Zaman kaybı olabilir eleştirisi yapılabilir ama yeni transferde de her zaman risk vardır. Bunu yaparsak ama hem onlar hem kulüp kazanır.
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...