Kuraklık öyle bir vurdu ki, üretim...

/ Kaynak: AA
Kuraklık öyle bir vurdu ki, üretim...

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin hidroelektrik enerji üretimi 2014'te yaşanan kuraklık sebebiyle bir önceki yıla göre yüzde 32 azaldı

Türkiye'yi 2014'te etkisi altına alan kuraklık, hidroelektrik enerji üretimini azalttı. Üretimde yaşanan yüzde 32'lik azalmaya bağlı olarak hidroelektrik güç tüketiminde de düşüş görüldü.


BP 2015 Dünya Enerji İstatistik Görünümü Raporu'nda, dünyadaki hidroelektrik enerjisi üretimine ilişkin rakamlara yer verildi. AA muhabirinin rapordan derlediği bilgilere göre, hidroelektrik enerjisi üretiminde en büyük düşüş Ukrayna'da yaşandı. Bu ülkeyi, bir önceki yıla göre yüzde 32 daha az hidroelektrik enerjisi üreten Türkiye izledi. Türkiye'deki bu düşüşe 2014'te etkili olan kuraklığın etki ettiği belirtildi.


Türkiye'nin hidroelektrik enerjisi üretimine paralel olarak tüketiminde de azalma görüldü. Türkiye, 2013'te 13,4 milyon ton petrol eşdeğeri hidroelektrik enerjisi tüketirken, geçen yıl bu rakam 9,1 seviyesinde gerçekleşti.


Dünyada yüzde 2 oranında arttı
Rapora göre, dünya genelinde hidroelektrik enerji üretimi 2014'te yüzde 2 oranında arttı. Hidroelektrik üretimini en fazla artıran ülke yüzde 15,7 ile Çin oldu. Geçen yıl dünyada üretilen 879 milyon ton petrol eşdeğeri hidroelektrik enerjisinin 240,8 milyonu Çin'de gerçekleşti. Çin, en fazla hidroelektrik güç üreten ve tüketen ülke oldu.


Hidroelektrik enerji, geçen yıl dünya çapındaki enerji tüketiminin yüzde 6,8'ini oluşturarak temel enerji kaynakları arasında en çok kullanılan dördüncü kaynak oldu. Toplam 71 bin 430 megavat kurulu gücü bulunan Türkiye, bu rakamın 24 bin 966 megavatını hidrolik baraj ve akarsu santrallerinden sağlıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...