'Çözüm Süreci devam etmeli'

/ Kaynak: AA
'Çözüm Süreci devam etmeli'

Politika Haberleri  / AA

HDP Parti Meclisi toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, Çözüm Süreci'ni kaldığı yerden devam ettirme çağrısında bulunuldu.

nbsp;HDP Parti Meclisi'nin dünkü toplantısının ardından 15 maddelik bir sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride, büyük bir coşku ve heyecanla başlanan seçim çalışmalarının sonunda elde edilen bu başarıyla demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye umudunun yeniden yeşerdiği belirtildi.

HDP'nin barajı aşarak Meclis'te güçlü bir grup oluşturmasıyla, başkanlık sistemi ile otoriter bir rejime geçiş dayatmasına son verildiği öne sürülen bildiride, AK Parti'nin önemli oranda güç kaybedip tek başına hükümet kurabileceği halk desteğini alamadığı, böylece büyük insanlık değerleri üzerinde inşa edilecek yeni yaşamın kapılarının açıldığı savunuldu.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Bu seçim, aynı zamanda iktidar partisinin Ortadoğu'da izlediği hegemonyacı, yayılmacı ve mezhepçi dış politikasının da iflasının bir göstergesi olmuştur. HDP'nin bu seçim başarısıyla elde ettiği kazanımlar yalnızca Türkiye halklarının değil, barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren bütün Ortadoğu ve bölge halklarının da kazanımıdır.

Çözüm Süreci'ni donduran ve halklarımızın kalıcı barış ısrarını istismar eden AKP, Diyarbakır, Van, Ağrı, Hakkari gibi illerde büyük bir yenilgi almıştır. Böylece 'Kürt halkının politik temsilcisi HDP değil biziz' spekülasyonlarına son verilmiştir. Kürt halkının 35 yıl boyunca süregelen eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinin parlamentodaki siyasal temsilinin adresinin HDP olduğu teyit edilmiştir."

"Çözüm Süreci devam etmeli"

Bildiride, yeni hükümetin hangi partilerden oluşursa oluşsun Çözüm Süreci'ne kaldığı yerden devam edilmesi gerektiği belirtilip, "Çözüm Süreci'nin mimarı olan, bütün kritik zamanlarda barışta ısrar eden, Çözüm Süreci'ne yol gösteren Öcalan'a uygulanan tecride bir an önce son verilmesini ve görüşmelerin başlatılmasını istiyoruz. HDP'nin bu konuda üzerine düşen siyasal sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu ilan ediyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

HDP'den 32 kadın vekilin seçilmesinin önemine değinilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"7 Haziran seçimleri hiçbir partiye tek başına hükümet olma yetkisini vermemiş, koalisyon hükümetlerinin yolunu açmıştır. HDP, yeni hükümet kurma girişimlerinde meydanlarda dile getirdiği sözlere sahip çıkacak, ilkeli, sorumlu ve yapıcı siyasete devam edecektir.

Meclis ve yeni kurulacak hükümet Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı sosyal yapısını eksen alan, emeğin haklarının teminatı olan demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, sosyal ve ekolojik bir anayasa için çalışmaları hızla başlatmalı ve sonuçlandırmalıdır.

HDP'nin bu seçim başarısıyla 'büyük insanlık' değerleri üzerinde inşa edilecek 'yeni Yaşam'ın yolu açılmıştır."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...