Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gökhan Töre'yi yaralayan Korhan Bahadır tutuklandı

/ Kaynak: DHA
Gökhan Töre'yi yaralayan Korhan Bahadır tutuklandı

SPOR Haberleri  / DHA

Töre'nin de bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla aranan Korhan Bahadır, yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şişli'de, geçen yıl bir barda havaya ateş açan ve aralarında futbolcu Gökhan Töre'nin de bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla aranan firari sanık Korhan Bahadır, yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkeme, tutuklama kararını, Bahadır'ın kuvvetli suç şüphesi, olay tarihinden bu yana kaçmış olması ve bunun da kaçacağı kanaatini oluşturması gerekçesiyle verdi.

Şişli'de, geçen yıl bir barda havaya ateş açan ve aralarında futbolcu Gökhan Töre'nin de bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla aranan firari sanık Korhan Bahadır, yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkeme, tutuklama kararını, sanık Bahadır'ın kuvvetli suç şüphesi, olay tarihinden bu yana kaçmış olması ve bunun da kaçacağı kanaatini oluşturması gerekçesiyle verdi.

Ortaköy'de dün akşam gözaltına alınan Korhan Bahadır, Emniyet'teki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Bahadır'a, Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar iddianameyi okudu. Başkan Rüzgar, "Yaralanan kişi topçu olduğundan medyatik bir dava olmuş" diyerek, sanıktan savunmasını yapmasını istedi. nbsp;
nbsp;
"KESİNLEŞMİŞ CEZAM OLDUĞU İÇİN TESLİM OLMADIM"
"Olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi talep edilen Korhan Bahadır ise "Suç tarihinde bara eğlenmek için gitmiştim. Yanımda bir arkadaşım vardı. Diğer sanık Hasan Kutlu orada değildi. Daha sonra bir patırtı sesi geldi. Müziğin sesiyle birlikte millet kaçıp koşmaya başladı. Ben de herkes gibi çıktım. Arabaya binerek ayrıldım. Kimseyle tartışmadım. Kavgam olmadı" dedi.

Olay yerinin çok kalabalık olduğunu ve kimin ateş ettiğini görmediğini iddia eden Bahadır, "Üzerimde silah yoktu. Tişört gömlekle gitmiştim. Havaya iki el ateş eden ben değilim. Başka suçtan kesinleşmiş cezam olduğu için gelip teslim olmadım" diye konuştu.
Diğer sanık Hasan Kutlu'nun kendisinin şoförü olmadığını öne süren Korhan Bahadır, "Memleketten tanırım. Kendisini ben göndermiş değilim" dedi.
nbsp;
"ARADA HUSUMET YOK, TUTUKSUZ YARGILANSIN"
Sanık avukatı Ömer Yeşilyurt ise "Müvekkilimin bu suçu işlediğine dair bir delil yok. Medyatik olduğu için televizyonda izledim. Orada havaya ateş eden kişinin müvekkilimle benzerliği yoktur. Diyelim ki o kişi müvekkilim olsun; burada olası kasıt da yok. Çünkü arada bir husumet yok. Müvekkilim başka bir suçtan 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Hükümlü olarak cezaevine gireceğinden, bu suçtan tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum" diye konuştu.
nbsp;
YAKALAMA KALDIRILDI, TUTUKLANDI
Mahkeme heyeti ise sanık Korhan Bahadır'ın suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe olması, olay tarihinden bu yana kaçmış olması ve bunun da kaçacağı kanaatini oluşturmasını dikkate alarak, tutuklanmasına karar verdi.
nbsp;
İDDİANAME...
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay tarihi olan 21 Nisan 2014 günü saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtiliyor.
Bu sırada aynı mekanda olan mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları anlatılıyor.
İddianamede, Korhan Bahadır'ın olay yerinden kaçtığı da yer alıyor. İfadesinde Bahadır'ın şoförü olduğunu söyleyen diğer sanık Hasan Kutlu'nun ise olayda kullanılan silahın tanımadığı biri tarafından aracına bırakıldığını öne sürerek "yalancı tanıklık" yaptığı belirtiliyor.
Sanıklardan Korhan Bahadır'ın "Olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istenirken; Hasan Kutlu'nun da "yalan tanıklık" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...