Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boğulmak üzere olan çocukları kurtarmak isterken ölüyordu

/ Kaynak: DHA
Boğulmak üzere olan çocukları kurtarmak isterken ölüyordu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde işçi 49 yaşındaki Halil Çakmak, sulama kanalında boğulmak üzere olan çocuklara yardım etmek isterken boğulma tehlikesi geçirdi.

Olayda kalbi duran ve hastanede yeniden çalıştırılan Çakmak, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Saat 15.00 sıralarında Kırklarsırtı Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı'ndaki DSİ'nin sulama kanalına giren 2 çocuk, iddiaya göre suyun akıntısına kapılarak yardım istedi. O anda kanal kenarında çim biçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde hizmet alımı ile çalışan Halil Çakmak, çocukları kurtarmak için kanala atladı. Suda çırpınan çocuklardan birini kanalın kenarına iten Çakmak, diğer çocuğu da tutmaya çalıştı. Ancak boğulma tehlikesi geçiren çocuk, Çakmak'ın üzerine basarak suya gömülmesine neden oldu. nbsp;
Bu sırada su yutan Halil Çakmak gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşların da yardıma koşmasıyla her iki çocuk kanaldan çıkartılırken, suda kaybolan Çakmak, ihbar üzerine olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri tarafından bulunup kanaldan çıkarıldı. Kalbinin durduğu saptanan Çakmak'a sağlık ekipleri kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Kalbi çalışan ve bir ara kendine gelen Çakmak, ambulansla Medical Park Tarsus Hastanesi'ne götürülürken kalbi yeniden durdu. Acil serviste doktorların yoğun çabaları sonucu Çakmak'ın duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Bekâr olduğu öğrenilen ve yoğun bakım servisinde solunun cihazına bağlanan Halil Çakmak'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
Öte yandan, boğulma tehlikesi geçiren çocukların ise durumların iyi olduğu bildirildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...