Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koç Holding'den sağlığa 10 milyon dolar yatırım

Koç Holding'den sağlığa 10 milyon dolar yatırım

Ekonomi Haberleri

Vehbi Koç Vakfı kuruluşlarından Amerikan Hastanesi bünyesinde poliklinik olarak hizmet veren MedAmerikan, tıp merkezine dönüştürüldü

Koç Holding, sağlık yatırımlarına bir yenisini ekledi. Vehbi Koç Vakfı'nın sağlık kuruluşlarından Amerikan Hastanesi bünyesinde 1997 yılından bu yana poliklinik olarak hizmet veren MedAmerikan, 10 milyon dolar yatırımla tıp merkezine dönüştü. Merkezin açılışında konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, MedAmerikan'ı yepyeni b ir binada modern cihazlar, ekipmanlar ve iki ameliyathane ile her türlü müdahalenin yapılacağı neredeyse bir hastane haline getirdiklerini söyledi. Hayat standardı yükseldikçe insanların sağlıkları için daha fazla para harcadığını ve daha iyi tesisler talep ettiğini vurgulayan Koç, "Buna sağlık sigortası da dahil edildiğinde durum tamamen değişiyor" ifadesini kullandı. Vehbi Koç Vakfı'nın 3 ana dalı olan eğitim, sağlık ve kültür konularından biri olan bu sektöre büyük ehemmiyet verdiklerini ifade eden Rahmi Koç, "Onun için devamlı yatırım yapıyoruz. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde genç doktorlar, cerrahlar, hemşireler yetiştiriyoruz" dedi.
YATMADAN CERRAHİ MÜDAHALE
Koç Üniversitesi Hastanesi ve Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu ise Vehbi Koç Vakfı bünyesinde yer alan sağlık kuruluşları olarak belirledikleri klinik yol, rehber ve talimatlarla herkese aynı kalitede, güvenilir, şeffaf ve sürekli hasta bakım hizmeti sunmayı amaçladıklarını söyledi. En büyük yatırımı insan kaynağına yaptıklarını dile getiren Bulutcu, "Bizi bugünlere getirenin, insan kaynağımızın bilgi ve becerisi olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Verilen bilgiye göre bundan 18 yıl önce İstanbul Çiftehavuzlar'da 4 bin 500 metrekare kapalı alana kurulan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda 10 milyon dolar yatırım tutarı ile sıfırdan planlanarak Tıp Merkezi'ne dönüştü. 22 muayene odası, klinik laboratuvar, tıbbı görüntüleme kliniklerine ek olarak 2 ameliyathane ve 8 gözlem yatağıyla yatış gerektirmeyen cerrahi müdahaleleri gerçekleştirebilecek donanıma sahip.
YATIRIM VE EĞİTİME DEVAM

Çeşitli alanlar eklenerek geliştirilen MedAmerikan Tıp Merkezi'nin açılışı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un katıldığı törenle açıldı. Rahmi Koç, vakıf olarak eğitim, sağlık alanında devamlı yatırımlar yaptıklarını, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktor, cerrah, hemşireler yetiştirdiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...