Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siyasi belirsizlik bitsin Türkiye'ye koşacaklar

Siyasi belirsizlik bitsin Türkiye'ye koşacaklar

Ekonomi Haberleri

Başekonomist Ohnsorge, "Türkiye'de siyasi belirsizliklerin ortadan kalkması halinde yatırımlar ve yatırımcı güveni güçlü bir şekilde artacak" dedi

Seçimlerin ardından ilk değerlendirmesini yapan Dünya Bankası, Türkiye'nin geleceği için olumlu konuştu. Dünya Bankası Başekonomisti Franziska Ohnsorge, "Türkiye'nin büyümesini yukarı yönlü itebilecek unsurlar belli. Avrupa ekonomisi net bir şekilde büyüme hızını artırıyor. Düşük finansman maliyetleri, mevcut riskler büyümediği takdirde devam edecek gibi görünüyor. Türkiye'de seçimlerin ardından oluşan belirsizliklerin ortadan kalması halinde yatırımlar ve yatırımcı güveni bu yılın geri kalanında ve gelecek yıl güçlü bir şekilde artacak" dedi. Nasıl bir koalisyon hükümeti kurulacağına bakmadıklarını belirten Ohnsorge, şöyle devam etti: "Politik belirsizliğin; yatırım, büyüme gibi alanlarda muhtemel ekonomik etkilerine bakıyoruz. Genel seçime giderken yatırımlar üzerinde belirsizliklerin etkisini gördük. İleriye dönük bu politik belirsizliğin bir şekilde çözümlenmesini ve uygulanacak politikaların güçlü bir şekilde yüzde 3 gibi bir büyümeyi desteklemesini bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...