Sapık papazlar için özel mahkeme kuruldu

Sapık papazlar için özel mahkeme kuruldu

DÜNYA Haberleri

Papa Francesco, Katolik Kilisesi'nin yüz karası ve en önemli problemlerinden biri olan pedofili sapıklığıyla mücadele konusunda nihayet bir adım attı.

Papa Francesco, kilisede çocuk tacizlerine göz yuman Piskoposların yargılanması için özel bir mahkeme kurdu. Kararı duyuran Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lonbardi, "Burada yeni olan bu tür durumlarda artık farklı bir prosedürün uygulanacak olmasıdır. Piskoposlar da kendi birimlerinde meydana gelen olaylardan sorumlu olacaklar ve yargılanabilecekler. Yeni ve gerçek bir yaklaşım" diye konuştu. Geçtiğimiz yıl, birbiri ardına patlak veren Katolik kiliselerindeki cinsel istismar skandallarında, kilisenin bu olayları örtbas etmeye çalıştığı iddia edilmişti. nbsp;

Talimat vermişti
Papa Francesco, yılbaşında, kiliselerdeki çocuklara cinsel taciz olayının bitmesi için gereken her türlü tedbirin alınması için talimat vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...