Ruslara göre, Putin ne yaparsa doğru

Ruslara göre, Putin ne yaparsa doğru

DÜNYA Haberleri

Ukrayna krizi sebebiyle Batılı ülkelerle gergin ilişkilere sahip olan Moskova'nın son dönemde Çin'le iş birliğini genişlettiği gözlemleniyor.

Rus halkının büyük çoğunluğun Devlet Başkanı Vladimir Putin'in icraatlarını desteklediği ortaya çıktı. Amerikan Pew araştırma merkezinin yaptığı anketle Putin'in Çin'le iş birliği, ABD ve Ukrayna'ya yönelik dış politikaları ve Batılı ülkelerle ilişkileri geren politikaları konusunda Rusların nabzını yokladı. Anket sonuçlarına göre de Rusya'da halkın yüzde 90'ı Putin'in Pekin'le kurduğu ilişkileri onaylıyor. Öte yandan halkın yüzde 80'den fazlası Putin'in AB ve ABD'ye karşı takındığı tavrı da doğru buluyor. nbsp;
GÜVEN ARTIYOR
Ankete göre Putin'in Ukrayna'yla ilgili politikalarına destek verenlerin oranı da yüzde 83. Bununla birlikte Pew'in sorularını cevaplayanların neredeyse yüzde 90'ı Putin'in dünya meselelerinde 'doğru şeyi yapacağına' inandıklarını söyledi. Rusya'da son dönemde yapılan pek çok anket halkın Putin'e duyduğu güvenin gittikçe arttığını gösterdi. Amerikan Time dergisi de Rusya liderini 2015 yılının en etkili politikacısı seçmişti.
BERLUSCONİ İLE GÖRÜŞTÜ
İtalya ve Vatikan'a resmi ziyarette bulunan Putin, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Başbakan Matteo Renzi ve Papa'nın yanı sıra eski Başbakan Silvio Berlusconi ile bir araya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...