Portekizli gazeteciler, Pereira'yı değerlendirdi

/ Kaynak: AA
Portekizli gazeteciler, Pereira'yı değerlendirdi

SPOR Haberleri  / AA

Portekizli gazeteciler, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira'nın, Türkiye'de başarılı olacağına inanıyor.

Portekizli gazeteciler Carlos Pereira Santos ve Carlos Santos, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Pereira'yı, değerlendirdi. O Jogo gazetesinin futbol yazarlarından Carlos Pereira Santos, Pereira'nın Olympiakos'ta iyi işler yaptığını belirterek, "Yunan ekibinden neden ayrıldı, bilmiyorum. Büyük bir kulüp olmasına rağmen Fenerbahçe'ye gitmesi biraz şaşırttı ama Türkiye'de de başarılı olacaktır" dedi.
Pereira'nın "mevcut durumda piyasadaki en iyi Portekizli teknik direktörler arasında" yer aldığını savunan Portekizli gazeteci, "Pereira, Yunanistan gibi zor bir ülkede, fanatik taraftarların olduğu bir kulüpte teknik direktörlük yaptı ve başarılı oldu. Çok güçlü bir karakteri var, yeniliklerden korkusu yok. Eğer soru sorarsan tüm açıklığıyla karşılığını verir. Düşündüklerini gizlemeyen, direkt konuşan, çok sempatik biridir. Hatta açık fikirlerinden dolayı bazen yanlış yorumlandığını da düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Portekizli teknik adamın en önemli özelliklerinden birini, "futbolcularına çok yakın olması" olarak gösteren Santos, "Pereira, futbolcularıyla arkadaş gibidir ama aynı zamanda çok da talepkardır. Elindeki kadroya bağlı olsa da en çok 4-3-3 sistemini sever. Göze hoş gelen, ofansif futbol oynatmak ister" ifadelerini kullandı.
O Jogo gazetesinin futbol yazarı, Pereria'nın bir dönem Andre Villas Boas'ın yardımcılığını yaptığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Pereira, Porto'ya teknik direktör olduğunda başlarda birçok kişi ona fazla güvenmiyordu. Ancak o kendini kanıtladı. Porto, Portekiz'in en büyük kulübüdür. Ondan sonra Benfica ve Sporting Lizbon gelir. Pereira'nın, Porto'dan sonra Portekiz dışında bir takım çalıştırması gerekiyordu. Çünkü Benfica, Porto'nun en büyük rakibi ve teknik direktörü vardı. Sporting ile adı çok geçti ama Sporting hiçbir zaman bir Porto olmadığı için bence gitmek istemedi."
-"Basınla iyi iletişim kurmadığı için suçlandı"
UEFA'nın internet sitesinde futbol analizleri yapan bir diğer Portekizli gazeteci Carlos Santos ise Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün, çok özel ve güçlü bir karaktere sahip olduğunu vurguladı.
Pereira'nın, kanatları kullanmayı sevdiğini, futbolcularından sahada istekli oynamalarını ve sonuna kadar mücadele etmelerini istediğini dile getiren Portekizli gazeteci, "Futbolcularıyla çok yakın arkadaşlık kuran biri. Ancak aynı zamanda da agresif olması gerektiği anlarda bunu göstermekten hiç çekinmez. Bu yüzden Fenerbahçe ve Türk ligi bence onun için uygun bir yer" ifadelerini kullandı.
Pereira'nın, Al Ahli ve Olympiakos takımlarında yaptığı bir kaç basın toplantısının hafızalarda yer ettiğine işaret eden Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Pereira, çok çabuk ve direkt karşılık veren bir teknik adam. Portekizli gazeteciler, Pereira'yı Porto'da görev yaparken çoğu zaman basınla iyi iletişim kurma kapasitene sahip olmamakla suçlardı. Bence bu doğru ama son 3 yılda bu konuda kendini çok fazla geliştirdiğini düşünüyorum."
Gazeteci Carlos, Portekizli teknik adamın, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde oynatmak için tüm enerjisini göstereceğinin altını çizdi.
"Pereira, Fenerbahçe'ye yeni bir Portekizli futbolcu getirir mi?" sorusuna Portekizli gazeteci, "Neden olmasın? Ancak sanırım bu daha çok kiralık olabilir. Vitor, Portekiz'deki futbolcuları tanıyor ve buradaki futbolcular çok pahalı değil. Belki de Fenerbahçe'ye bir kanat oyuncusu getirebilir" yanıtını verdi.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...