Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bergama'da Kubat coşkusu

/ Kaynak: İHA
Bergama'da Kubat coşkusu

MAGAZİN Haberleri  / İHA

İZMİR'in Bergama İlçesi'ndeki '79'uncu Uluslararası Bergama Kermesi'nde konser veren türkücü Kubat, hayranlarına keyifli bir gece yaşattı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Bergama'yı ziyaretinde kültürel bir festival yapılmasını istemesi üzerine hayata geçirilen kermesin 79'uncusu, çeşitli etkinliklerle sürüyor. Kermesin dördüncü gününde türkücü Kubat, Tarihi Asklepion Antik Tiyatrosu'nda sahne aldı. Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ ve İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Zeynel Abidin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık üç bin kişi konseri izledi.
SAHNEDE ZEYBEK OYUNU
Sevilen parçası 'Kara Gözünde Çok Şey Okudum' ile konserine başlayan Kubat, iki saat boyunca sahnede kaldı. Anadolu'nun sevilen türkülerini kendi tarzında yorumlayan Kubat, sesi ve performansıyla olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da begeni topladı. Kubat, zaman zaman seyircilerle keyifli diyaloglara girdi. Kubat, Kerimoğlu türküsünü seslendirirken, Bergamalı zeybek hocası Zekeriya Kaçar ve klarnet ustası Ferit Benli ile kardeşi Ali Benli'yi sahneye davet etti. Kaçar, Kerimoğlu türküsüne zeybek oyunuyla, Benli kardeşler de klarnet ve davul performansıyla eşlik etti. Seyirciler arasında bulunan ve Kermes etkinlikleri kapsamında yarın Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak şarkıcı Fide Köksal ile de düet yaptı. Birbirinden güzel türkülerle konseri izleyenleri coşturan Kubat, beğeniyle izlendi. Konser sonunda Başkan Gönenç, ünlü türkücüye Bergama'nın sembolü olan 'Nike' heykelini hediye etti.
'BERGAMA DÜNYA MİRASI'
Bergama Kermesi'nin, Bergamalıların yıllardır sahiplendiği çok faklı bir etkinlik olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç şunları söyledi:
"Bu yıl 79'uncu kez yapıyoruz. Türkiye'nin başka bir yerinde böyle birşey yok biliyorsunuz. Artık Bergama Dünya Mirası bir kent. Dünya mirası kentin eşsiz hazinelerinden birisi Asklepion ve Antik Tiyatrosu. Buradan kimler geldi, kimler geçti. 2000 yıl öne Bergama Krallığı döneminde, daha sonra Roma imparatorluğu döneminde burada tragedyalar, klasik oyunlar oynandı. Burada çok eşsiz anlar yaşandı. Çok da önemli sanatçılar sahne aldı, Kubat gibi. Gerçekten de bu akşam muhteşem bir gece oldu."

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...