Merkel'in dinlenmesi soruşturması kapandı

/ Kaynak: İHA
 Merkel'in dinlenmesi soruşturması kapandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Merkel'in cep telefonunun Amerikan istihbaratı NSA tarafından dinlenmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapandı.

Günlerce kamuoyunu meşgul eden, skandal niteliğindeki olayla ilgili Karlsruhe'deki Federal Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapandı. Federal Savcı Harald Range, bugün iddianın "ceza muhakemesi hukuku araçlarıyla mahkemeye taşınabilecek şekilde kanıtlanamadığını" açıkladı.

Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) Merkel'in cep telefonunu dinlediği iddiası 2013'ün Ekim ayında kamuoyuna yansımıştı. NSA'e Merkel'i dinleme talimatı niteliği taşıdığı iddia edilen doküman haberlere konu olmuştu. Federal Savcılık dokümanın orijinalini elde etmeyi başaramadı. Ayrıca suça konu edilen olayın zamanı, yeri, koşulları ve kimler arasında gerçekleştiği de teknik olarak tespit edilemedi. Amerikan hükümeti tarafından yapılan ve bir nevi itiraf olarak değerlendirilen açıklamalar da suça isnat edilmek üzere kullanılamadı.

Federal Savcılık'tan yapılan açıklamada "Başbakanın mobil telekomünikasyonunun bir Amerikan gizli servisi tarafından muhtemelen dinlenmesi hakkında ABD sorumluları tarafından yapılan muallak açıklamalar da olayın nasıl gerçekleştiğini anlatmak bakımından yetersizdir" denildi.

Merkel konuyla ilgili olarak "Dostlar arasında casusluk olmaz" diyerek tepkisini dile getirmiş, olay Berlin ile Washington arasında soğuk rüzgarlar esmişti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...