İngiltere'de 3 Müslüman öğrenciye uzaklaştırma

/ Kaynak: AA
İngiltere'de 3 Müslüman öğrenciye uzaklaştırma

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Londra'da 3 Müslüman öğrencinin, islamofobiyle ilgili attıkları e-posta nedeniyle uzaklaştırma aldıkları iddia edildi.

İngiltere'de üç Müslüman öğrencinin, islamofobiyle ilgili öğrencilere ve öğretmenlere attıkları e-postadan dolayı uzaklaştırma aldıkları iddia edildi.

Independent gazetesinin haberine göre, Londra'nın doğusunda bulunan Newham Sixth Form Kolejinde okuyan 19 yaşındaki üç lise öğrencisi geçen ay okulda, toplumdaki Müslüman karşıtı davranışların tartışılacağı panelin iptal edilmesine tepki göstererek, öğrenci ve öğretmenlere e-posta gönderdi.

E-postada öğrenciler, panelin iptal edilmesinin yanı sıra İngiliz hükümetinin radikalleşmeyle mücadele stratejisini de eleştirdi. Okulun kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle uzaklaştırılan üç öğrenci, yazılı bir açıklama yayımlayarak bu sürecin sınavlarına hazırlanma sürecini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Açıklamada, "Bu olay, üzerimizde büyük bir baskı yapmıştır. Hem bize hem de ailelerimize olumsuz etkileri olmuştur. Sınav sonuçlarımızın olumlu olacağını artık tahmin etmiyoruz" denildi.

Tahyba Ahmed, Sumayyah Ashraf ve Humayra Tasnim isimli öğrencilerin avukatı koleje gönderdiği mektupta, genç kızların eğitim hakkının iadesini talep ederek, aksi halde okul aleyhinde yasal süreç başlatılacağını bildirdi. Sosyal medyadan da okulda uzaklaştıran üç Müslüman öğrenci için destek hesapları oluşturuldu.

Okul yönetimi yaptığı açıklamada, "genç kızları susturmaya çalıştığı" iddialarına karşı çıkarak, uzaklaştırmanın "okulun e-posta kurallarının ihlali" dolayısıyla verildiğini kaydetti.

Tüm öğrenci ve öğretmenlere gönderilecek e-postaların okulun onayından geçmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Bu öğrenciler, okulun iletişim sistemini istismar ettikleri için geçici bir süreliğine uzaklaştırıldı. İslamofobiyle ilgili konuları gündeme getirdikleri için uzaklaştırılmadılar. Okulumuzun, islamofobi dahil ayrımcılığın her çeşidiyle mücadele etmeye kararlıdır" denildi.

Öğrencilerin avukat şirketi ise okulun kuralları arasında "toplu e-posta gönderilmemesinin" yer almadığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...