Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dinlenen polisten paralel yapı zanlılarına tepki

/ Kaynak: İHA
 Dinlenen polisten paralel yapı zanlılarına tepki

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tutuksuz yargılanan zanlılar adliye çıkışında dinlendiğini ileri süren bir polis memurunun tepkisiyle karşılaştı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasında zanlılar savunma yaparken, müşteki avukatları ise mahkemeye yeni belge ve bilgi sunarak zanlılardan 6'sının tutuklanmasını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, şüphelilerin tutuksuz yargılanmalarına karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE TARTIŞMA YAŞANDI

Adliye önünde dinlendiğini ileri süren bir polis memuru ile zanlılar arasında tartışma yaşandı. Zanlılardan İlyas A.'nın duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapmasına öfkelenen polis memuru, "Yayın yasağı var neden konuşuyorsun?" diye sorunca tartışma çıktı. "Mahkemede yayın yasağı olmasına rağmen burada suç işleyerek açıklama yapıyorsunuz. Kendinizi burada haklı çıkaracaksınız. Neden beni 16 ay dinlediniz? Madem burada basına açıklaması yapıyorsunuz, bunu da açıklayın" dedi. Şüpheli İlyas A. ise polis memuruna, "Seni muhatap almıyorum, sana cevap vermiyorum" diyerek adliyeden uzaklaştı. Öfkeli polis memuru ise meslektaşları tarafından sakinleştirildi.

Öte yandan zanlılardan eski İstihbarat Müdürü Ali Ç., kendisini görüntüleyen bir gazetecinin,"Ali Bey neden bizi dinlediniz? şeklindeki sorusuna, "Kamerayı kapat konuşalım" şeklinde yanıt verdi. Adliye bahçesindeki tartışma, polislerin araya girmesi ile büyümeden sona erdi. Zanlılar, gizlilik kararı nedeniyle açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

İKİ YILDA 5 BİN KİŞİYİ DİNLEMİŞLER

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 123 kişiyi yasa dışı olarak dinledikleri iddiasıyla yargılanan şüphelilerin, dinledikleri kişi sayısının bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Mahkemenin, o dönem kararları veren Özel Yetkili Adana Ağır Ceza Mahkemelerinden dinleme gerekçesini ve dinleme listesini talep etmesi üzerine, dosyaya gelen klasörde yasa dışı olarak hiçbir hukuki gerekçe olmadan dinlenen kişilerin 123 değil 5 bin kişi olduğu belirlendi. Adana Ağır Ceza mahkemelerinden elde edilen verilere göre, şüphelilerin 2011 ve 2012 yıllarında neredeyse Mersin'deki tüm iş adamları, emniyet mensupları, avukatlar, gazeteciler, oda ve borsa başkanları ile önemli görevdeki herkesi dinledikleri ortaya çıktı. Belli bir gruba yakın gazete, ajans ve sivil toplum temsilcileri ile iş adamlarının ise dinleme listelerinde yer almadıkları dikkat çekti.

GAZETECİLER TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLENDİRİLMİŞ

Ortaya çıkan yeni kayıtlara göre, Mersin'deki bir çok ulusal haber ajansı ve gazete temsilcileri ile yerel gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda gazetecinin, çeşitli örgütsel suçlarla ilişkilendirilerek dinlendikleri belirlendi. Elde edilen kayıtlara göre, Dev-Yol, PKK/KCK, uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü gibi çeşitli örgütlerle ilişkilendirilen gazetecilerin yaklaşık iki yıl dinlendiği kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...