Demirtaş: 'Çözüm süreçsiz koalisyon başarılı olamaz'

/ Kaynak: AA
Demirtaş: 'Çözüm süreçsiz koalisyon başarılı olamaz'

Politika Haberleri  / AA

Demirtaş, Çözüm Süreci'ni sürdürmeyen hiçbir koalisyonun başarılı olamayacağını ifade ederek, "Bu ülkeye barışı getireceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümet kurma çalışmaları yönelik AK Parti ve CHP'nin sorumluluk üstlenerek, ilkeler çerçevesinde uzlaşmasını beklediklerini belirterek, "Hangi ilkeler çerçevesinde uzlaşmaya, tartışmaya çalıştıklarını bilirsek, biz de o ilkeleri partimizin ilkelerine uygun görüyorsak elbetteki öyle bir koalisyonun çalışmasını kolaylaştırırız" dedi.

Demirtaş, partisinin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

Demirtaş, AK Parti ve CHP'nin sorumluluk üstlenerek, ilkeler çerçevesinde uzlaşmasını beklediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi ilkeler çerçevesinde uzlaşmaya, tartışmaya çalıştıklarını bilirsek, biz de o ilkeleri partimizin ilkelerine uygun görüyorsak elbetteki öyle bir koalisyonun çalışmasını kolaylaştırırız. Hem muhalefet görevimizi yaparız hem de kolaylaştırırız, çalışmalarla teşvik ederiz. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması lazım. Dikkat ederseniz şu anda ilkeler görüşülmüyor. Pazarlıklar başka mecralarda, başka konular üzerinden yürüyor. Oysa asıl ilkelerin konuşulması ve hangi ilkeler çerçevesinde koalisyonların oluşturulabileceğinin açıklanması lazım."

"Ucuz hesaplar üzerine kurulu koalisyon, karşısında sert bir HDP muhalefeti görür"

"Çözüm Süreci'ni sürdürmeyen hiçbir koalisyon başarılı olamaz. Çözüm Süreci'ne geri dönülmesi lazım" diyen Demirtaş, yeni anayasayı gündemine almayan koalisyonların da başarılı olamayacağını söyledi. nbsp;

Bu konular ele alınırsa kurulacak koalisyonların işini kolaylaştıracaklarını vurgulayan Demirtaş, "Ama bunun uzağında çıkarcı, bakanlık pazarlığı yapan, ucuz hesaplar üzerine kurulu bir koalisyon, karşısında sert bir HDP muhalefeti görecek önümüzdeki dönem. Biz ilk etapta AKP, CHP koalisyonunun denenmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

nbsp;"MHP'ye oy vermiş seçmen de bu ülkede savaş yanlısı değil"

Seçim kampanyalarını yürütürken Türkiye'deki her seçmen profilinin barışı istediğini gördüklerini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"MHP'ye oy vermiş seçmen de bu ülkede savaş yanlısı değil. MHP'ye oy verdiğini ama barış istediğini belirten binlerce MHP'li ile seçim döneminde karşılaştık. Dolayısıyla Türkiye toplumu barış isterken, siyasetçilerin, liderlerin ona uygun tavır almaması, artık onların sorunudur. Çözüm Süreci olacaktır. Savaş dayatan politikacılara rağmen bu ülkeye biz barışı getireceğiz. Hiç öyle bir kez daha savaş çıkartırız, kandan besleniriz diye heveslenmesinler. İzin vermeyeceğiz, bu ülkeye barış gelecek."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...