Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta 48 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Irak'ta 48 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Salahaddin ilinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda, 48 militan ve 6 askerin öldüğü bildirildi.

Salahaddin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tikrit'in doğu kısmında çıkan çatışmalarda güvenlik güçleri tarafından 38 DAEŞ militanının öldürüldüğü, örgüte ait 12 aracın da imha edildiği belirtildi.

Irak güvenlik güçleri ve Haşd-i Şa'bi birliklerinin DAEŞ'in mevzilerine yönelik ortak operasyonlarında ise 10 militanın öldürüldüğü ve 2 aracın da tahrip edildiği kaydedildi.

Öte yandan terör örgütü DAEŞ'in Tikrit'in kuzeydoğusundaki El-Fetha bölgesinde Haşd-i Şa'bi birliklerinin mevzisine düzenlediği intihar saldırısının ardından karşılıklı çatışmalar çıktığı aktarıldı.

Samerra Devlet Hastanesi kaynaklarına göre, söz konusu çatışmalar sebebiyle 6 asker öldü, Haşd-i Şa'bi saflarından da 16 kişi yaralandı.

DAEŞ'in, 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milislerin de içinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor.

ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...