Kandil'in çözüm şartı: Öcalan serbest kalmadan barış müzakeresi olmaz

Kandil'in çözüm şartı: Öcalan serbest kalmadan barış müzakeresi olmaz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "HDP eş başkanları çıkıp 'Artık PKK silahı bırakmalı' demeliler" sözlerinden sonra Kandil'den Öcalan'a özgürlük şartı geldi

PKK'ya yakın bir gazete için Kürtçe makale kaleme alan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Öcalan özgürleşmediği müddetçe Kürt halkına ve Özgürlük Hareketi'ne yönelik saldırıların sonlandırılamaz. Bundan sonraki gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği Apo'nun özgürleşip özgürleşmeyeceğine bağlı" dedi.
Öte yandan İmralı Heyeti de dün basının karşısına çıktı. Grup adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, Dolmabahçe görüşmesinde silah bırakma çağrısının eşiğine gelindiğini söyledi. Önder, "Hükümet ve devlet sorumluluklarını ve mutabakattan kaynaklanan edimlerini yerine getirirse biz zaten bunun eşiğindeydik. Öcalan, 'Bu sağlanan mutabakat ışığında izleme heyeti buraya geldiği gün ben silahsızlanma kongresi için tarih vererek çağrı yapacağım' demişti. Bunu duyunca hükümet o masayı devirdi. 3, 5 puanlık milliyetçi oyu için bu ülkenin barışını harcadılar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...