İhracat 'havalandı'

İhracat 'havalandı'

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin hava yolu ile yapılan ihracatı, deniz ve karayolundan sonra üçüncü sırada yer alırken, demir yolu dördüncü sırayı aldı

Havayolu ile yapılan ihracat, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48.55 artarak 8 milyar 457.6 milyon dolara yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, bu yılın ilk 4 ayındaki ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 seviyesinde gerileyerek 50 milyar 476.7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Söz konusu ihracatın 25 milyar 805.8 milyon doları denizyolu, 255 milyon 236 bin doları demiryolu, 15 milyar 708.2 milyon doları karayolu, 8 milyar 457.6 milyon doları ise havayolu ile yapıldı. Bu dönemde, ihracat yolları içerisinde en büyük artış havayolunda gözlendi. Yılın ilk 4 ayında havayolu ile yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48.55 artarak 8 milyar 457.6 milyon dolara yükseldi. Havayolu ile yapılan ihracatın 2014'teki toplam tutarı 14.1 milyar dolar olurken, bu yılın ilk 4 ayında söz konusu rakamın yaklaşık yüzde 70'ine ulaşıldı.
ABD'YE İHRACAT ETKİLİ
Konuyu değerlendiren Türk Hava Yolları yetkilileri, dünya ticaretinde hava kargonun öneminin arttığını kaydetti. Hava kargo hizmetinin uluslararası ticaretin kilit yollarından biri olduğuna dikkati çeken yetkililer, "Hızlı ulaşım, hızlı teslim, güven, yüksek güvenlik, dünya çapındaki geniş ulaşım ağı gibi artıları ile hava kargo taşımacılığı küresel pazarlarda yer alan firmalar için özel çözümler de sunmakta ve günümüzdeki ticaret dünyasında önemi artarak devam etmekte" değerlendirmesini yaptı. Yetkililer, ayrıca Türk firmalarının dünyaya açılmasının da bu durumu etkilediğine işaret ederek, "Doların değer kazanması sebebiyle Amerika'ya yapılan ihracatın artmış olması da bu konuda önemli faktörler arasındadır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...